Laat je informeren over  natuurbegraven op Landgoed Mookerheide. (Foto: Twycer)
Laat je informeren over natuurbegraven op Landgoed Mookerheide. (Foto: Twycer) Foto:

Groene Inspiratiedag natuurbegraafplaats

MOLENHOEK - Natuurbegraven is sterk in opkomst in Nederland. Maar wat is natuurbegraven en waarom kiezen steeds meer mensen hiervoor? 

En hoe ziet een uitvaart op een natuurbegraafplaats eruit en wat zijn de mogelijkheden bij een afscheid in de natuur? Waarmee houd je rekening, hoe maak je een uitvaart persoonlijk en welke duurzame keuzes zijn er? Om antwoord te geven op deze vragen houdt natuurbegraafplaats Landgoed Mookerheide aan de Heumensebaan 18 in Molenhoek zondag 26 maart van 11.00 tot 16.00 uur een Groene Inspiratiedag. Vrije toegang.

Een natuurbegraafplaats is een natuurgebied waar begraven in de natuur mogelijk is. Je koopt een natuurgraf dat altijd onderdeel van de natuur blijft. Ga 26 maart mee met een rondleiding over de natuurbegraafplaats. Bezoek een lezing over natuurbegraven en hoor meer over de mogelijkheden voor een afscheid in de natuur. Laat je informeren over manden, kisten, wades en urnen en duurzame uitvaarten. Bekijk de mycelium kist van Loop (‘levende schimmelkist'). Kom meer te weten over het maakproces van de houten gedenktekens die de natuurgraven markeren en bekijk een voorbeeldgraf en -urnengraf. Aanmelden: mookerheide.nl/groeneinspiratiedag.