Dansen in Seniorencafé Burgerlust. (Foto: Ineke Janssen)
Dansen in Seniorencafé Burgerlust. (Foto: Ineke Janssen) Foto:

Dansavond voor senioren

NIJMEGEN - Dans- en muziekliefhebbers zijn dinsdag 28 maart welkom in Seniorencafé Burgerlust in OBG aan de Prof. Cornelissenstraat 2 in Nijmegen. Daar wordt dan gedanst en meegezongen op muziek van entertainer Jan Kersten.

Kersten zingt en begeleidt zichzelf op keyboard of accordeon. Zijn repertoire varieert van foxtrot en wals tot beat en linedance. Aanvang 19.30, toegang is gratis. 

Seniorencafé Burgerlust organiseert elke tweede en vierde dinsdag van de maand een dans- en muziekavond in OBG Nijmegen. OBG is een ontmoetingsplek waar iedereen gezien wordt en iets voor anderen kan betekenen. Daarom stelt het het Grand Café graag open voor dansavonden. 


Literatuur in 
de buitenlucht

NIJMEGEN - In Nijmegen geniet je van 21 maart tot en met 9 april van literatuur in de buitenlucht. Wandel rond, zoek ze op of kom ze per ongeluk tegen: de literaire poëzieposters van Dwaalspoor

Verspreid over vijftien plekken in de Nijmeegse binnenstad lees je werk van Wout Waanders (oud-stadsdichter), Puck Füsers (winnaar Write Now! 2021) en Salomé Mooij (theatermaker). De posters zijn vormgegeven door grafisch ontwerper Mika Vink. Ze bezingen het stadslandschap van Nijmegen en leren ze je kijken naar de plek waar we dagelijks, zonder dat we erover nadenken, doorheen bewegen. Dwaalspoor maakt onderdeel uit van het voorprogramma van het Wintertuinfestival, dat op 10 april in Doornroosje uitgesproken verhalen viert in iedere vorm. Meer info: dwaalspoorpoezie.nl of kijk op  wintertuinfestival.nl.

Sterrenkijkavond

NIJMEGEN - Sterren kijken kan vrijdag 31 maart tijdens de sterrenkijkavond in het Huygensgebouw aan de Heyendaalseweg 135 in Nijmegen. Vanaf 19.30 uur. Toegang gratis, voor alle leeftijden (beperkt aantal plaatsen per rondleiding beschikbaar). Er wordt een bezoek aan de telescopen gebracht, een film vertoond en een lezing gegeven door één van de sterrenkundigen. De koepels zijn alleen via trappen te bereiken. Gratis parkeren onder het Huygensgebouw.





Open training 
Ultimate Frisbee

NIJMEGEN - Quick 1888 Ultimate is een ultimate frisbee vereniging met dames en heren in de leeftijdscategorie vanaf 18 jaar. Maandag 27 maart zijn bij Quick 1888 Ultimate frisbee open trainingen outdoor. Iedereen is welkom om mee te komen doen. Locatie: Dennenstraat 25 in Nijmegen (Quick 1888) van 20.00 tot 21.30 uur.

Ultimate frisbee is een intensieve teamsport (indoor/outdoor). Er wordt gespeeld  7 tegen 7 op een groot voetbalveld. Heb je vragen? Mail naar quickfrisbeenijmegen@gmail.com of kijk op de website frisbeenijmegen.jouwweb.nl.