Cursus ecologie in de Ooijpolder

Algemeen Kort nieuws

OOIJ - Platform DIS verzorgt dit voorjaar een cursus ecologie. De cursus wordt gegeven in de Ooijpolder. Cursisten bezoeken verschillende locaties, waar ze zich verdiepen in diverse ecosystemen. Middels workshops spreek je met medecursisten over ecologische vraagstukken, teken je landschappelijke fenomenen, lees je teksten en werk je onder andere met een elektronische neus! Je leert het landschap op een nieuwe wijze te verkennen.

In deze vierdaagse cursus ontmoet je specialisten in de aardwetenschappen en biologie - Rosa Boone en Roland van Dierendonck en word je begeleid door kunsteducator Wouter Engelbart. Ze helpen je mee om vanuit een meerstemmig perspectief micro- en macrostructuren te verkennen. Dat betekent dat je niet enkel elkaar ontmoet, maar ook micro-organismen, de rivier, dieren en planten. Hierbij worden alle zintuigen gebruikt, alsook verlengstukken zoals een microscoop. Er wordt gewerkt vanuit een hybride praktijk, deels wetenschappelijk en deels artistiek.

De cursus is voor iedereen toegankelijk met interesse in ecologie. Voor meer informatie mail naar info@platformdis.nl of kijk op www.platformdis.nl.