Het team van Wetswinkel Nijmegen.
Het team van Wetswinkel Nijmegen. Foto:

Wetswinkel Nijmegen geeft kosteloos juridisch advies

Algemeen

NIJMEGEN - Al meer dan vijftig jaar houdt Stichting Wetswinkel Nijmegen zich bezig met het voorzien van kosteloos juridisch advies. Wetswinkel Nijmegen is opgericht met het doel om het recht voor iedereen toegankelijk te maken. 

“Wij staan daarom sinds jaar en dag klaar voor mensen die graag op een laagdrempelige manier juridisch advies ontvangen”, aldus Didier Gillissen, vicevoorzitter Wetswinkel Nijmegen. “Te denken valt aan zaken met betrekking tot huurovereenkomsten, arbeidsconflicten of sociale voorzieningen.” 

“Ons team bestaat uit zo’n 35 gemotiveerde en enthousiaste rechtenstudenten van de Radboud Universiteit die gevorderd zijn in hun studie. Zij hebben een minimaal aantal vakken behaald wat garant staat voor een goede juridische basiskennis.”  

“Tijdens het spreekuur kunnen bezoekers hun verhaal kwijt en stellen onze medewerkers gerichte vragen waardoor zij een goed beeld van de zaak krijgen. Vervolgens wordt er binnen tien dagen een advies opgesteld dat toegespitst is op de situatie van de cliënt.”

Voordat het advies wordt verstuurd naar de cliënt wordt het grondig nagekeken door de kwaliteitscommissie. Hierin zitten voornamelijk masterstudenten met specifieke kennis over een bepaald rechtsgebied, waardoor de kwaliteit van het advies gewaarborgd is. “Het is belangrijk dat je als Wetswinkel goed bereikbaar en toegankelijk bent. We zijn daarom op verschillende plekken in Nijmegen te vinden.”

Iedere dinsdag en woensdag zijn de deuren open van 19.00 tot 20.00 uur in het centraal gelegen Wijkcentrum Titus Brandsma. 

Op zaterdagen kunt u de rechtenstudenten vinden in Bibliotheek Zwanenveld in Dukenburg van 10.30 tot 12.00 uur.

Verder houdt Wetswinkel Nijmegen ook twee keer in de maand een spreekuur in Wijkcentrum de Ster in Lent. 

“We proberen het bezoeken van onze spreekuren zo laagdrempelig mogelijk te maken. Voor onze spreekuren hoeft u, met uitzondering van die in Lent, geen afspraak te maken. Heeft u een juridische vraag? Kom dan gerust een keer langs! Onze medewerkers helpen u graag.”

Kijk voor meer informatie op website www.wetswinkelnijmegen.nl