De Gregoriaanse Schola Cantorum Karolus Magnus.
De Gregoriaanse Schola Cantorum Karolus Magnus. Foto:

Zangritueel bij Walrickruïne

OVERASSELT - De Gregoriaanse Schola Cantorum Karolus Magnus zingt op Paaszaterdag 8 april om 07.00 uur bij de Koortsboom bij de Sint Walrickkapel aan de Sint Walrickweg in Overasselt.

Bij het krieken van de dag presenteert Karolus Magnus, onder leiding van Stan Hollaardt, een zangritueel waarbij Gregoriaanse gezangen worden gezongen. Zij presenteren zich als Benedictijner monniken.

De gezangen hebben betrekking op deze oeroude en mystieke plek, de geschiedenis van Sint Walrick, Karel de Grote en Sint Willibrord. En ook en vooral wordt de Koortsboom toegezongen. Zij is oude getuige en mediator van ernstig zieken en de hoop op genezing. Ook wordt er een lapje in de boom opgehangen. Na de bijeenkomst kan men gezamenlijk een kop koffie drinken in café restaurant Sint Walrick. 

Na de bijeenkomst start om 08.30 uur bij café restaurant Sint Walrick een bijeenkomst georganiseerd door Nederasselt Gezond en Erfgoedplatvorm, een 8 kilometer lange geschiedkundige en archeologische wandeling door het land van Walrick en de Hoemannen. U kunt voor deze tocht intekenen via info@nederasseltgezond.nl.