Teddy Vrijmoet. (Foto: Dennis Vloedmans)
Teddy Vrijmoet. (Foto: Dennis Vloedmans) Foto:

Teddy Vrijmoet nieuwe voorzitter Quiet Nijmegen

Hulp voor mensen die leven in armoede

NIJMEGEN - Quiet Nijmegen heeft een nieuwe bestuursvoorzitter. Teddy Vrijmoet heeft het stokje overgenomen van Brigitte Theeuwen. Vrijmoet gaat deze taak als onbezoldigd vrijwilliger uitvoeren naast haar baan als directeur-bestuurder van Lindenberg Cultuurhuis.

Vrijmoet is ook bekend als directeur van het democratiefestival GrondFest en als oud-directeur van de Vierdaagsefeesten. Haar bestuurlijke ervaring en groot Nijmeegs netwerk kan zij goed benutten om Quiet te versterken. 

En Vrijmoet wil graag wat doen in de bestrijding van armoede: "Iedereen kan in een situatie belanden waarin je elk dubbeltje tig keer moet omdraaien. Dan draag ik graag een steentje bij, zodat een ander ook een keer even kan genieten van een gezellige lunch, een theaterbezoek of een leuke middag. Juist als dat allemaal niet vanzelfsprekend is. Het is belangrijk dat we er zijn om elkaar te steunen.” Oud-voorzitter Theeuwen blijft lid van het bestuur.

Groeiende groep 

"Eén op de tien huishoudens in Nijmegen leeft in armoede. Een groeiende groep Nijmegenaren is afhankelijk van organisaties als de Voedselbank om elke dag te kunnen eten. Laat staan dat ze iets extra’s kunnen doen zoals het haar laten knippen, een wedstrijd van NEC bijwonen of een keer gezellig met de kinderen naar de bioscoop", aldus Quiet. 

"Dit heeft grote gevolgen. Niet alleen raken mensen in een isolement, maar ook is gebleken uit onderzoek dat je gezondheid er flink op achteruit gaat. En zo wordt het steeds moeilijker om op eigen kracht uit deze situatie te komen en weer volwaardig mee te kunnen doen in de maatschappij."

Members

Nijmegenaren in armoede kunnen ‘member' worden van Quiet. Door activiteiten als ontmoetingsmiddagen en gratis workshops zet Quiet zich in voor het versterken van de members. "Zo voelen mensen zich (weer) betrokken bij de maatschappij, kunnen zij hun talenten (her)ontdekken en bouwen aan hun toekomst."

Met hulp van inmiddels bijna 100 lokale ondernemers en sponsors kunnen mensen mee blijven doen. Bijvoorbeeld met een gratis fietsreparatie, een dagje naar de dierentuin, een etentje of gratis fitnesslessen. "Daardoor komen mensen uit hun isolement en wordt het leven net een beetje leuker. Ook worden drempels verlaagd. Zoals bij gezondheidsvragen, waarvoor gepensioneerde huisartsen nu zorgen voor een ‘medisch inloopuurtje’."

Quiet kan bestaan dankzij de inzet van sponsors en donateurs. Mensen die graag wat willen betekenen voor Nijmegenaren die het financieel wat minder goed hebben.

Meer info of kun je iets betekenen? Kijk op www.quiet.nl/nijmegen of neem contact op via nijmegen@quiet.nl of tel. 06-38973005.

Teddy Vrijmoet. (Foto: Dennis Vloedmans)