De 3D-voorstelling van de Stevenskerk. (Bron: Stichting Nederland Monumentenland)
De 3D-voorstelling van de Stevenskerk. (Bron: Stichting Nederland Monumentenland) Foto:

Stevenskerk in 3D-wereld

NIJMEGEN - Speciaal voor kinderen van 9 tot 12 jaar heeft de landelijke organisatie van Open Monumentendag een 3D-wereld vol monumenten laten ontwikkelen. In de 3D-wereld komen diverse monumenten voor, waaronder de Stevenskerk in Nijmegen. 

De 3D-wereld is onderdeel van een vernieuwd lespakket voor de Open Monumenten Klassendag. Naast de digitale 3D-monumentenwereld bestaat het lespakket uit een kaartdienst met gps, waarmee kinderen naar 5.000 monumenten in Nederland kunnen navigeren en een monumentenquiz kunnen spelen. 

Om het nieuwe lespakket compleet te maken, zit er ook spreekbeurtmateriaal in zodat kinderen zich kunnen verdiepen in monumenten en er zelf over kunnen vertellen. 

Het vernieuwde lespakket is onderdeel van de Open Monumenten Klassendag en is bedoeld om kinderen op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met monumenten. Hiermee wordt een basis gelegd voor een latere waardering voor monumenten en daarmee voor erfgoed en geschiedenis in het algemeen.

Docenten kunnen nog steeds het hele jaar door op pad gaan met hun leerlingen. Met de klas in het echt monumenten bezoeken, zodat geschiedenis tastbaar wordt. Meer info: nederlandmonumentenland.nl