Familie Snoeck voor Huize Oud Heyendaal (1900). (Foto: Regionaal Archief Nijmegen)
Familie Snoeck voor Huize Oud Heyendaal (1900). (Foto: Regionaal Archief Nijmegen) Foto:

'Zoeken naar voorouders'

NIJMEGEN - In het Regionaal Archief Nijmegen aan MariĆ«nburg 27 in Nijmegen start vrijdag 7 april de cursus 'Zoeken naar voorouders'. De cursus wordt verzorgd door de afdeling  Kwartier van Nijmegen van de Nederlandse Genealogische Vereniging.

In deze cursus krijgt u uitleg over hoe te zoeken op internet naar gegevens over geboorte, huwelijk en overlijden van uw voorouders. Ook maakt u kennis met het zoeken naar gegevens in archieven. Om een beeld te krijgen van het leven van uw voorouders is er ook aandacht voor onder meer beroepen, namen en belastingen. Tijdens de cursus is er de mogelijkheid om met hulp van de docent zelf onderzoek te doen.

De cursus bestaat uit 7 lessen op vrijdagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur. Het maximale aantal deelnemers is 15. Deelname kost 75 euro per persoon, inclusief lesmateriaal. 

Er is nog een aantal plaatsen beschikbaar, u kunt zich per mail aanmelden via voorzitter-nym@ngv.nl. 


'Wat zou ik als rechter beslissen?'

NIJMEGEN - De Wouw Nijmegen verzorgt woensdag 5 april een lezing rond het thema 'Wat zou ik als rechter beslissen?' Spreker is Ton Willemsen, hij is 25 jaar officier van justitie geweest en was tot voor kort advocaat- generaal van het openbaar ministerie bij het Gerechtshof. Alleen toegankelijk voor 50+ vrouwen.

Willemsen vertelt op welke wijze een rechter in onze rechtstaat beslist over misdrijven, rijden onder invloed, vernieling en huiselijk geweld. En wat u kunt doen als u aangifte heeft gedaan en de zaak wordt geseponeerd. Middels een rollenspel, in toga, krijgt u de kans om mee te denken, te oordelen en te beslissen.

De bijeenkomst is in Wijkcentrum de Ark van Oost aan de Cipresstraat 154 in Nijmegen van 14.00 tot 16.00 uur. Vrij entree. Meer info: www.wouw-nijmegen.nl.

Trompettist
Eric Vloeimans

NIJMEGEN - Zaterdag 8 april treedt de bekende trompettist Eric Vloeimans op in De Vereeniging in Nijmegen met zeven koperblazers uit Phion (voorheen Het Gelders Orkest). Een unieke samenwerking tussen een improviserende muzikant met klassieke musici. Aanvang 20.15 uur. Vrije stoelkeuze.