Vrijwilligers van 'Fietsen Alle Jaren Nijmegen'.
Vrijwilligers van 'Fietsen Alle Jaren Nijmegen'. Foto:

Riksja’s van stal gehaald

NIJMEGEN - De riksja’s zijn weer van stal gehaald. 

Zaterdag 25 maart kwamen de vrijwilligers van 'Fietsen Alle Jaren Nijmegen' bij elkaar om het riksjaseizoen 2023 te openen. Zij verzorgen ritjes in een riksja voor mensen (meestal ouderen) die eenzaam en minder mobiel zijn. Op de foto zijn twee van de in totaal vier riksja’s te zien. Verder beschikt de organisatie over een duofiets. Voor meer info: fietsenallejaren.nl/nijmegen.


Herhaalprik corona in 
wijkcentrum Lindenholt

NIJMEGEN - GGD Gelderland-Zuid is woensdag 5 april in Wijkcentrum de Brack aan Leuvensbroek 1200 in Nijmegen voor de corona herhaalprik. Open van 09.30 tot 13.30 uur. 

Er wordt geprikt zonder afspraak. Je kunt dus gewoon binnenlopen voor de herhaalprik. Neem wel een geldig identiteitsbewijs mee. 

Iedereen vanaf 12 jaar die de basisserie tegen corona heeft gehad kan langskomen voor een herhaalprik. Heb je al een herhaalprik na 18 september 2022 gehaald? Dan is dat voldoende. Je komt niet in aanmerking voor weer een herhaalprik.

Kinderen van 12 t/m 16 jaar hebben toestemming nodig van de ouders om zich te laten vaccineren. Voor de herhaalprik is het belangrijk dat er minimaal 3 maanden zit tussen je laatste vaccinatie of coronabesmetting.

Kijk voor meer informatie over de herhaalprik op de website van de Rijksoverheid of kijk op www.ggdgelderlandzuid.nl/coronavirus. Kijk voor meer informatie over de regiotour op www.ggdgz.nl/regiotour

Easter Jazz

NIJMEGEN - Het is maandag 10 april, Tweede Paasdag, weer 'jazzen' in Nijmegen-Oost tijdens Easter Jazz. In zes cafés is tussen 14.00 uur tot laat in de avond live muziek te horen. Op het programma onder andere The Preacher Men, The Jazz Republic Sessions featuring Benjamin Herman, Organix en acts uit Nijmegen e.o.