ION biedt (na)zorg voor kankerpatiënten

NIJMEGEN - Stichting Integrale Oncologische (Na)zorg (ION) aan het Kerkenbos 1097A in Nijmegen heeft 31 maart officieel haar onderkomen geopend. Het is een centrum dat kankerpatiënten begeleidt tijdens het hele proces van diagnose tot de nazorg. 

ION is ontstaan vanuit de wens om de oncologische (na)zorg buiten het ziekenhuis bij elkaar te brengen. Na een jaar voorbereiding is een groot aantal disciplines uit de paramedische zorg en ondersteuning op het gebied van werk, uiterlijke verzorging en sport speciaal voor (ex-) kankerpatiënten bij elkaar gebracht. "Wij zijn aanvullend aan ziekenhuiszorg. Ons centrum is op deze manier uniek in Nijmegen en waarschijnlijk in Nederland. Wij zitten op één locatie met een casemanager oncologieverpleegkundige. We hebben goede samenwerkingen met de ziekenhuizen en anderen zoals Marikenhuis en Helen Dowling Instituut." Meer info: 024-2080108, info@ion-nijmegen.nl of kijk op www.ion-nijmegen.nl


Belangrijke uitgangspunten binnen het ION zijn: kijken naar wat iemand nodig heeft; alle zorg en ondersteuning bij elkaar en meerdere invalshoeken voor de beste zorg.