Ceremonie Walk of Wisdom.
Ceremonie Walk of Wisdom. Foto: Marja Hakkoer

Inspiratiewandeling ‘ter ere van de aarde’

Algemeen

NIJMEGEN - In aanloop naar de Dag van de Aarde verzorgt de Walk of Wisdom zaterdag 15 april vanaf 09.30 uur een inspiratiewandeling. De wandeling is 7 kilometer en voert van de Nijmeegse Valkhofkapel naar villa Wylerberg, midden in de natuur van Berg en Dal. De wandeling wordt afgesloten met een lunch en ceremonie om de aarde te eren.  

“Kiemkracht is het jaarthema van onze pelgrimsroute. Het voorjaar is de tijd waar je de kiemkracht goed kan zien, maar ook in jezelf kan voelen. Kiemkracht komt van binnenuit, maar je hebt goede habitat nodig om die te ontplooien. De moeder habitat van iedereen is natuurlijk de aarde. De Dag van de Aarde was voor ons de aanleiding om hier bij stil te staan. We willen dit doen door te gaan wandelen en door een ceremonie uit te voeren in de natuur om zo het contact met de natuur ook dieper te ervaren”, aldus initiatiefnemer Manja Bente.

Programma

- 09.30 uur Wandeling van 7 kilometer naar de Duivelsberg in Berg en Dal. Deels in uitwisseling, deels in stilte. Over o.a. de Elyzeese Velden.

- 12.00 uur Koffie/thee/muziek in villa Wylerberg.

- 13.00 uur Ceremonie om de aarde te eren onder de oude hoogstambomen van het Pallanddal.

- 13.30 uur Lunch: pot luck. Bij pot luck neemt iedereen wat mee om te delen. Altijd een verrassing wat op tafel komt. Liefst biologisch/vega.

Deelname is 15 euro. De opbrengst gaat naar Vereniging Nederlands Cultuurlandschap. Met medewerking van pelgrimcoach Lidia van Engeland, biodanza leraar Marjon Gescher en pelgrimtroubadour Mark Schilders.

Meer informatie en opgeven: https://walkofwisdom.org/evenement/kiemkracht-van-de-aarde-inspiratiewandeling-en-ceremonie/

Walk of Wisdom Valkhofpark
Villa Wylerberg Berg en Dal