Thema-avond Marikenhuis: ‘Jij hebt kanker, ben ik dan mantelzorger?’

Algemeen Kort nieuws

NIJMEGEN -  Het Marikenhuis in Nijmegen verzorgt woensdag 19 april samen met Mantelzorg Nijmegen een thema-avond rond het onderwerp: ‘Jij hebt kanker, ben ik dan mantelzorger?’ 

 Elly Konings vertelt over het Marikenhuis en wat er is voor mensen met kanker en hun mantelzorgers. Zij brengt het aanbod van het Marikenhuis onder de aandacht zoals de Naastengroep, de lotgenotengroep waarin uitwisseling en herkenning een belangrijke rol spelen en LEF!, de jongerengroep. 

Jehzira Huwaë vertelt over Mantelzorg Nijmegen en waarvoor mantelzorgers daar terecht kunnen. Denk aan individuele ondersteuning, activiteiten en cursussen. Zij zal ook kort stilstaan bij de regelingen die de gemeente Nijmegen heeft voor zorgvragers en mantelzorgers. 

Elly en Jehzira besteden ook aandacht aan de groep jonge mantelzorgers. De ervaring leert dat kinderen en jongeren extra kwetsbaar zijn in dit opzicht omdat ze niet altijd (h)erkend worden als mantelzorger.

Tijdens deze thema-avond is er ruimte om met elkaar in gesprek te gaan en vragen te stellen.

Woensdag 19 april van 19.30 tot 21.30 uur (inloop vanaf 19.00 uur), toegang gratis. Voor meer info en aanmelding: www.marikenhuis.nl.