‘Uit liefde voor Mezelf’ in het Marikenhuis

Algemeen Kort nieuws

NIJMEGEN - ‘Uit Liefde voor Mezelf’ is een reeks van tien bijeenkomsten in het Marikenhuis voor maximaal 10 mannen en/of vrouwen die kanker hebben of hebben gehad. 

“In een veilige sfeer en elkaar ondersteunend, leren jezelf onvoorwaardelijk lief te hebben in alles wat er is;  in het hier en nu en ieder volgend moment waardoor er ruimte kan ontstaan voor iets ‘nieuws’”, aldus begeleiders en coaches Yvonne Harmsen en Jacqueline Vastbinder. Data: maandag 1, 8, 15, 22 mei, 5, 12, 19, 26 juni en 3 en 10 juli steeds van 09.00 tot 12.00  uur.

Opgave: j.vastbinder56@gmail.com of yvongw@gmail.com (bij vragen kun je bellen met Jacqueline, tel. 06 - 428 972 95). Na opgave volgt een gesprek om te kijken of het aanbod bij je past. Deelname: 2,50 euro per bijeenkomst. Het Marikenhuis is te vinden aan de Slotemaker de Bruïneweg 163 in Nijmegen.

“Als je (ooit) gediagnosticeerd bent met kanker kan er van alles gebeuren: mogelijk sta je voor allerlei keuzes, maar misschien ook niet. Hoe blijf je, als er zoveel op je afkomt, liefdevol bij jezelf? Waar zit je hoop, je angst, je vertrouwen, in de eerste plaats in jezelf, maar ook in je naasten en in je omgeving? Hoe blijf je trouw aan wie je ten diepste bent en weet je grenzen aan te geven? En mag alles er zijn, hoe pijnlijk ook? Zo zijn er veel vragen te bedenken, vragen die tijdens bijeenkomsten aan bod kunnen komen. Ook als je genezen bent verklaard, kunnen deze vragen (nog) een rol spelen”, aldus de coaches.

“Onze ervaring in het werken met deze thema’s is, dat hoe meer we in staat zijn om ‘alles wat er is’ onder ogen te zien en vervolgens te aanvaarden, er ruimte komt voor iets nieuws. Als je bijvoorbeeld niet meer in staat bent om te werken, kan dat ruimte geven voor ‘wat er voor jou werkelijk toe doet’ in je leven. Om daar te komen is echter een heel proces, een proces van leren te omarmen wát er is en niet wat je wenst dát er is….” Voor meer informatie: www.marikenhuis.nl.