Lenteconcert door kamerkoor Sotto Voce

Algemeen Kort nieuws

NIJMEGEN - Kamerkoor Sotto Voce verzorgt zaterdag 15 april een bijna geheel à capella concert met liederen uit de Duitse Romantiek. Het optreden is in de Lutherse kerk aan Prins Hendrikstraat 79 in Nijmegen van 16.00 tot circa 17.15 uur. Entree 13,50 euro. Kaarten: www.sottovoce.nl.

Tot de bekendste vertegenwoordigers van liederen uit de Romantiek behoren Franz Schubert en Robert Schumann. Sotto Voce heeft echter gekozen voor onbekendere, maar daarom niet minder fraaie liederen van Johannes Brahms en Felix Mendelssohn. Ook twee vrouwelijke componisten krijgen in dit concert een podium: Fanny Hensel en Clara Schumann. In de Romantiek (begin 19e tot begin 20e eeuw) wil men zich losmaken van oude gewoonten en tradities. Rationeel denken maakt plaats voor emotie, gevoel en verbeelding. De verheerlijking van de natuur neemt bijna religieuze vormen aan.

Veel van de liederen die ten gehore worden gebracht zijn doorspekt van dit natuurelement. Kortom: een uitermate geschikt concert om de lente te verwelkomen.