Kinderen in De Leemkuil.
Kinderen in De Leemkuil. Foto: Gemeente Nijmegen

De Leemkuil en Brakkefort gaan weer open

Algemeen

NIJMEGEN - Het horeca-aanbod van de gemeentelijke speeltuinen de Leemkuil en Brakkefort gaat flink op de schop. Zo worden er broodjes aan het menu toegevoegd, maar ook yoghurt met appel en is er altijd fruit aanwezig. 

Ook komen er 100% biologische ijsjes en drankjes zonder toegevoegde suikers. “Met deze veranderingen krijgen de bezoekers vanaf april gezondere opties die bijdragen aan een gezondere levensstijl voor de Nijmegenaar”, aldus de gemeente. 

Vorig jaar is er een enquête onder de bezoekers gehouden. Daarin kwam duidelijk naar voren dat de verkoop van broodjes een groot gemis was. Hieraan hebben de speeltuinen gehoor gegeven. Naast gezondere keuzes hebben de speeltuinen besloten om ook meer vegetarische opties aan te bieden. Zo zijn de nieuwe broodjes beide vegetarisch en blijft de vegetarische kroket ook dit jaar in het assortiment. Producten als frietjes en poffertjes blijven wel op het menu staan.

In Brakkefort en De Leemkuil worden komend seizoen de plastic/kartonnen wegwerpbekers ingeruild voor herbruikbare bekers. Gasten kunnen de beker na gebruik inleveren bij de bar of op speciale punten bij de afvalbakken. Na inname worden deze gereinigd en opnieuw aangeboden. Zo worden 40.000 wegwerpbekers bespaard. Herbruikbare bekers die door beschadiging niet meer uitgegeven kunnen worden, worden gerecycled tot bijvoorbeeld zandbakspeeltjes.

Vanaf zaterdag 8 april zijn beide speeltuinen weer elke dag geopend. Brakkefort is open van 09.00 tot 17.00 uur en de Leemkuil van 10.00 tot 18.00 uur. Voor 18,90 euro koop je een abonnement en speel je onbeperkt in zowel de Leemkuil als Brakkefort.