Jeugdleden oefenen op de balk.
Jeugdleden oefenen op de balk. Foto: Sparta Nijmegen

Sparta Nijmegen viert 125-jarig jubileum met fair en reünie

Algemeen

NIJMEGEN - Gymnastiek- en turnvereniging Sparta Nijmegen is opgericht op 7 januari 1898 en bestaat dus 125 jaar. Dat 125-jarig jubileum wordt groots gevierd met een weekend vol festiviteiten. Zo zijn alle inwoners van Nijmegen uitgenodigd voor de Sparta’s Fair op zondag 16 april in de Ark van Oost aan de Cipresstraat 154 in Nijmegen. 

“Sparta’s Fair is een dag vol leuke spelletjes en turnoefeningen en natuurlijk showen onze selectiedames hun ‘kunsten’ tijdens demonstraties. Verder is er een loterij met mooie prijzen, gesponsord door Nijmeegse bedrijven”, aldus de vereniging. De Sparta’s Fair is van 11.00 tot 16.00 uur. Aanmelden niet verplicht maar mag/kan via de website spartanijmegen.nl/fair.  

Bij een jubileum mag een reünie natuurlijk niet ontbreken! Alle (oud-)leden en (oud-)vrijwilligers zijn zaterdag 15 april welkom in de Thiemeloods aan de Leemptstraat 34 in Nijmegen van 19.00 tot 22.00 uur. Graag van te voren aanmelden via spartanijmegen.nl/reunie.

Rijke geschiedenis

Sparta Nijmegen kent een rijke geschiedenis in en rondom Nijmegen. De vereniging telt 140 leden in de leeftijd van 4 tot 23 jaar welke verdeeld zijn in recreanten, jong talenten en selectieleden. De selectieleden nemen meerdere malen per jaar deel aan wedstrijden van de Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie (KNGU). 

De trainingen op maandag tot en met donderdag worden verzorgd door ervaren trainsters en vinden plaats op vier verschillende locaties in Nijmegen en Malden. 

“Het van oudsher familiegevoel is nooit uit de club verdwenen en kenmerkt nog steeds de karakteristieke cultuur in de club. Plezier in beweging, respect en veiligheid staan voorop. Met verbinding en saamhorigheid wordt gewerkt aan ontwikkeling en persoonlijke ambities.” 

Talent ontwikkelen

“Naast het dagelijks bestuur kent de vereniging een evenementencommissie en een jeugdcommissie. Deze laatste daagt jeugdige leden uit om vanaf 12 jaar hun organisatietalent te ontwikkelen door het organiseren van de jaarlijkse fundag. Ook dragen zij bij aan de jaarlijks, door de evenementencommissie georganiseerde, Spartakamp. Verder biedt de vereniging leden vanaf 14 jaar opleidingen aan voor het begeleiden van turnlessen, welke door de KNGU worden ingevuld. Hiermee is er ook voor jeugd een verdere ontwikkeling tot trainer mogelijk.”