Leden van Nesko in actie.
Leden van Nesko in actie. Foto: Veerle Bastiaanssen

Concert ‘naar de natuur’

Algemeen

NIJMEGEN - Het Nederlands Studenten Kamerorkest (kortweg Nesko) speelt dinsdag 18 april onder leiding van Sander Teepen in de Antonius van Paduakerk in Nijmegen. Het brengt een programma ten gehore rond het thema ‘naar de natuur’. Aanvang 20.15 uur.

Op het programma staan het vioolconcert van Dvorák met Niek Baar als solist, de zevende symfonie van Beethoven en de opdrachtcompositie ‘Lamentum’ van de Nederlands-Israëlische componist Karmit Fadael. Dvorák en Beethoven, beiden natuurliefhebbers, gebruikten de natuur vaak als inspiratiebron voor hun muziek. 

Het Nesko is een projectorkest, bestaande uit zo’n 45 leden, dat ieder jaar opnieuw wordt samengesteld uit ambitieuze studenten die naast hun studie op hoog niveau muziek maken. Dit jaar zijn er twee studenten uit Nijmegen bij. Zij zetten hun studie gedurende twee weken opzij om, onder leiding van een gerenommeerde dirigent, een programma in te studeren, samengesteld uit de uitgebreide kamermuziekliteratuur. Verder geven ze lunchconcerten, op plekken waar mensen normaliter zelden tot nooit in aanraking komen met klassieke muziek, zoals in een gevangenis of in een buurthuis van Zorg en Welzijn.

Het Nesko werkt ook al jarenlang samen met de Stichting voor Vluchteling-Studenten, UAF, door bij elk concert geld in te zamelen. Het UAF is een onafhankelijke stichting die de belangen behartigt van gevluchte studenten en professionals. Zij biedt vluchtelingen kansen om zich verder te kunnen ontwikkelen op het gebied van studie en werk. Voor meer informatie, zie www.nesko.nl/koop-kaarten

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding