Kikker zweeft... van geluk. (Foto: Wim Lanser)
Kikker zweeft... van geluk. (Foto: Wim Lanser) Foto:

Kikker is verliefd

NIJMEGEN - De vrolijke theatervoorstelling van de geliefde Kikker komt op zondag 9 april naar Stadsschouwburg Nijmegen.  En na afloop komen Kikker en zijn vriendjes naar de foyer voor een meet & greet en fotomoment. Een leuk uitje voor de hele familie! Voorstelling om 13.30 én 16.00 uur. 

Kikker is al ruim 30 jaar favoriet onder kinderen. Eigenlijk is Kikker het gelukkigst in zijn eigen fijne huis aan de rivier, maar avontuur is ook leuk! Dus maakt hij een uitstapje naar het theater. Op zondag 9 april is de spiksplinternieuwe, spetterende familiemusical ‘Kikker is verliefd!’ te zien in Stadsschouwburg Nijmegen. ‘Kikker is verliefd!’ is gebaseerd op het gelijknamige boek van Max Velthuijs. Het is een poppenvoorstelling met veel interactie en humor. 

Reünie Tovercirkel

MALDEN - Het Jenaplanonderwijs op De Tovercirkel in Malden bestaat 50 jaar. Dat wordt gevierd op zaterdag 3 juni. 

"We willen dit graag doen met onze oud-leerlingen en (oud-)medewerkers die verbonden zijn geweest aan onze school. De reünie vindt plaats in en rondom het huidige schoolgebouw van de Tovercirkel aan de Zwerfkei 59 in Malden. Van 13.00 tot 17.00 uur is er gelegenheid om je oud-stamgroepgenoten en stamgroepleiders te ontmoeten."  Aanmelden en meer informatie op www.tovercirkel50jaar.nl

Aquarelleren

NIJMEGEN - Samen aquarelleren, dat kan in het Creatief Centrum Nijmegen-Zuid op woensdagmorgen. Er zijn nog plekken vrij. Begeleiding is aanwezig. Dus wil je dit proberen, pak je aquarelverf, penseel en papier en kom langs. Aanmelden kan via info@ccnz.nl ovv aquarelleren of kijk op www.ccnz.nl.

Wandelvoetbaltoernooi

MALDEN - Op sportpark de Broeklanden in Malden heeft vrijdag 14 april de 1e Frans Thijssen Trophy plaats. Een wandelvoetbaltoernooi voor 60+ en 70+.

Vijf jaar geleden zijn de wandelvoetballers van Juliana’31 gestart en de wens was om ook een keer zelf een toernooi te organiseren. Het toernooi is vernoemd naar een generatiegenoot, Maldens beste voetballer ooit.  Aan het toernooi nemen 15 teams deel uit 3 landen, waarbij Club Brugge en Werder Bremen de meest opvallende gasten zijn. Uit de regio nemen Eendracht’30, SV Orion, NEC en Juliana’31 deel. 

Er wordt gespeeld in twee categorieën : 60+ en 70+. Het toernooi start om 11.00 uur en tussen 15.00 en 16.00 uur zijn de finales. De winnaars ontvangen de Frans Thijssen Trophy en het sportiefste team komt in het bezit van de John van Oppen Bokaal. Toegang is gratis.

Expositie werken
Jannie Benthem

PERSINGEN - Jannie Benthem exposeert zaterdag 15 en zondag 16 april haar werk over identiteit en vergankelijkheid onder de titel HUID/SKIN in het kerkje van Persingen. Open van 11.00 tot 17.00 uur, de toegang is gratis.

Er zijn kunstwerken te zien in zeer diverse verschijningsvormen: van keramiekbeelden tot installaties, van foto’s tot video’s en schilderijen. Jannie Benthem laveert vaak tussen tegenstellingen, wat een spanning oproept bij de kijker: liefelijkheid en angst, creatie en afbraak, donker en licht. Daarbij probeert ze te raken aan wat voorbij de woorden en de dagelijkse werkelijkheid ligt. 

Jannie Benthem toont onder anderen haar nieuwe serie keramische vrouwbeelden genaamd 'Introspectie’. Het maakproces van één van deze beelden is vorig jaar gefilmd door de gerenommeerde filmmaker Rolf Orthel voor zijn documentaire ‘Maken is het mooist’. Tijdens de expositie zijn filmfragmenten te zien.

Kunsthistorica Iris Dik opent zaterdag 15 april om 14.00 uur de expositie met een inleiding op het werk van Jannie Benthem.