Afbeelding
Foto: Ton Rothengatter

Bezoek Sonderlinge Lieden

HERNEN - Op eerste Paasdag zondag 9 april bevolken de Sonderlinge Lieden kasteel Hernen. De hele dag staat in het teken van de Middeleeuwen. 

Daarnaast kunnen kinderen in het kasteel paaseieren zoeken, eieren waarop letters staan en waarmee ze een woord kunnen vormen. 

De 'Sonderlinge Lieden' houden zich onder andere bezig met tingieten, weven en leerbewerken. De muzikanten van de groep zijn ook in en rondom het kasteel aanwezig. Stap eens met deze Sonderlinge Lieden terug naar de begintijd van het kasteel.

Op maandag 10 april, tweede Paasdag, komt de groep ‘Levende Historie Harderwijk’ naar kasteel Hernen. Ze zijn een graag geziene gast op het kasteel en dit jaar nemen ze de bezoekers mee naar het jaar 1560, de hoogtijdagen van Reyner van Wijhe, kasteelheer van Hernen.

Kasteel Hernen is leuk om te bezoeken voor jong en oud. Je mag met de 'pratende lantaarn' op avontuur door het kasteel, je kunt er boogschieten en men kan het spannende verhaal ontdekken over de verdwenen toren. 

Open van 13.00 - 17.00 uur. Entree:  11,50 euro, kinderen 4 t/m 18 jaar 8,00 euro. Donateurs en Museumkaarthouders gratis op vertoon van kaart. Reserveren is verplicht en wel via www.glk.nl/hernen.  

Adverteren

NIJMEGEN - Wilt u ook adverteren in De Brug Nijmegen? Ontdek de mogelijkheden van de huis-aan-huiskrant. Neem contact op met Nick van Boxtel, tel. 06-10363399 of 0481-200002 of stuur een mail naar nick@starterspers.nl.