Htien geeft belangrijk 'steuntje in de rug'

NIJMEGEN - Kun je wel wat dagelijkse ondersteuning en afleiding gebruiken? Dagactiviteitencentrum Htien aan de Hulzenseweg 10 in Nijmegen van RIBW Nijmegen & Rivierenland kan helpen.

Heb je psychische problemen? Misschien vind je het soms ook moeilijk je tijd tevreden en zinvol door te brengen? En ben je op zoek naar mensen om je heen die begrijpen wat je meemaakt? Dagactiviteitencentrum Htien kan hulp bieden.  

In een gezellige en laagdrempelige omgeving zijn er mogelijkheden om anderen te ontmoeten, om bezig te zijn met wat je fijn vindt, om je talenten en ideeën te ontwikkelen en om te werken. “Ik kan mezelf zijn op Htien, ik blijf onder de mensen en ik vind het fijn dat ik gesprekjes kan hebben als ik dat nodig heb”, volgens deelnemer Jan.

Samen met een begeleider kun je uitzoeken waaraan je behoefte hebt en wat je nodig hebt om verder te komen. Niks hoeft, maar er kan veel. Deelnemer Els zegt hierover: “Het is een hele ontdekking om te ervaren je dat je veel meer in je mars hebt dan je had gedacht.”

Er is altijd ruimte en tijd voor een praatje en koffie. Ook zijn er dagelijks activiteiten op het gebied van creativiteit, sport en muziek: om te ontspannen of om iets nieuws te leren. Maar je kunt ook aan de slag in de keuken, houtwerkplaats, naaiatelier of kloostertuin. Deelnemer Evelien: “Ik vind Htien leuk! Ik kan schilderen en werken met keramiek en heb contact met mensen.” 

"'s Avonds kun je gezellig en gezond mee eten. Er zijn altijd begeleiders aanwezig die jou graag leren kennen en je verder kunnen helpen. Je kunt gewoon bellen, of een keer binnenlopen. Wij regelen de rest. Deelname kost niets", aldus Htrien. 

"Had ik Htien maar eerder ontdekt. Het voelde namelijk echt als thuiskomen toen ik hier voor het eerst kwam!”, aldus deelnemer Annemieke. Meer info via 06 - 5536 6898, team.daadwerk@ribw-nr.nl of kijk op www.ribw-nr.nl/htien. Daar vind je ook een link naar programma.