Weurtseweg vanaf 17 april afgesloten

Algemeen Kort nieuws

NIJMEGEN - De Weurtseweg tussen Flavus en de Voorstadslaan is afgesloten van 17 april tot en met 23 juni.  Er zijn dan werkzaamheden om de Laan van Oost-Indië door te trekken naar de Weurtseweg. Ook de Voorstadslaan is niet te gebruiken voor doorgaand verkeer.

Doorgaand verkeer in en uit de stad moet een andere route volgen. Deze route staat ter plekke aangegeven. Ook zorgt de gemeente ervoor dat de navigatiesystemen de voorkeursroutes volgen en niet via de Hezelpoort de stad in- en uitgaan. Voor het autoverkeer stad in en stad uit betekent dit dat het wordt omgeleid via de route Tunnelweg – Marialaan - Industrieweg –Oversteek. Fietsers kunnen langs de werkzaamheden fietsen.

Bussen rijden andere route

De buslijnen 3 en 14 rijden sinds 20 maart tijdelijk via de Waalbrug en niet in het Waterkwartier. De lijnen 5 en 85 rijden van 17 april tot en met 23 juni via de Voorstadslaan, de Niersstraat en de Waterstraat.

Meer woningen in West 

In West verandert er de komende jaren veel. Er komen nog woningen bij in het Waalfront, er komt een nieuwe parkeergarage met woontoren vlak bij de Hezelpoort en het station krijgt een nieuwe ingang in West. Hierdoor wordt het drukker in dit gebied. 

“Daar passen we de komende jaren de wegen op aan, voor fietsers, het openbaar vervoer en automobilisten. Uiteindelijk zal het meeste doorgaande verkeer van de S100 naar het centrum in de toekomst rijden over de Laan van Oost-Indië. Het grootste gedeelte van de Weurtseweg verandert in een fietsstraat”, aldus de gemeente.