Jongleurs, acrobaten, dansers: iedereen is welkom in de Vasim Circus Space.
Jongleurs, acrobaten, dansers: iedereen is welkom in de Vasim Circus Space. Foto: Enja Jung

Vasim Circus Space krijgt geld om te gaan bouwen

Algemeen

NIJMEGEN - Al 18 jaar trainen en spelen artiesten en amateurs in de Vasim. Om ook in de gerenoveerde Vasim jongleurs, acrobaten en dansers hun kunsten te kunnen oefenen en showen, wil Stichting Vasim Circus Space in de eigen ruimte een verdieping bouwen. 

“In september moet er een grote zaal van 12 bij 16 meter én een kleinere zaal van 9 bij 10 meter zijn, waardoor de Vasim Circus Space dé plek voor circus in Oost-Nederland wordt. De Vasim is door de hoogte ideaal voor circus en de locatie perfect om een uniek podium en ontmoetingsplek te bouwen”, aldus de stichting. “Circus is bovendien niet alleen entertainment. Doordat Circus Space zich nadrukkelijk richt op circus vóór en dóór iedereen, dragen de activiteiten ook bij aan gezonde en vrolijke Nijmegenaren.”

De gemeente Nijmegen is hier ook van overtuigd en heeft onlangs besloten een ton bij te dragen aan de verbouwing, die in totaal ongeveer 250.000 euro kost. 

“Vasim Circus Space heeft een groot deel van de verbouwing zelf gefinancierd, door onder andere crowdfunding en andere fondsen te vinden. De gemeente Nijmegen ziet hoe de circusruimte kan bijdragen aan prioriteiten op het gebied van welzijn en cultuur. Vandaar het besluit om de Vasim Circus Space een steun in de rug te geven.”