De Strepzilz als zanggroepje ‘Dindirindins’ (Foto: Gabrielle Thijssen / Leo van de Pas)
De Strepzilz als zanggroepje ‘Dindirindins’ (Foto: Gabrielle Thijssen / Leo van de Pas) Foto:

Strepzilz in Nicolaaskapel

NIJMEGEN - Vocaal ensemble ‘De Strepzilz’ verzorgt zondag 23 april van 15.00 tot 17.00 uur een optreden in de Nicolaaskapel (Valkhof) in Nijmegen. 

Op het uiteenlopend repertoire laatmiddeleeuwse liederen via Renaissance en Romantiek (vóór de pauze) naar 20e-eeuwse (lichte) muziek uit diverse genres en in diverse talen (waaronder uiteenlopend werk van ‘Comedian Harmonists’, naar Toon Hermans en anderen). Gratis entree, kleine bijdrage (ter bekostiging van huur van kapel) is welkom

Onder deskundige leiding van Ronald Naar zingen drie vrouwen en twee mannen al ruim 25 jaar in grotendeels ongewijzigde samenstelling samen en bouwden in de loop van de tijd een uitgebreid en zeer gevarieerd repertoire op van 3, 4 en 5-stemmige liederen. 


Expositie Fotoclub Nijmegen

PERSINGEN/NIJMEGEN - Leden van Fotoclub Nijmegen exposeren zaterdag 22 en zondag 23 april in het Kerkje van Persingen. Openingstijden: beide dagen van 11.00- 17.00 uur. Voor meer informatie: www.fotoclubnijmegen.nl.

'Klinkende Mythe' 

NIJMEGEN - Het Nederlands Klassiek Verbond afdeling Nijmegen-Arnhem verzorgt zondag 23 april in LUX Nijmegen een concert getiteld 'Klinkende Mythe!' 

Van Purcell tot Debussy: door de eeuwen heen lieten componisten zich inspireren door Griekse en Romeinse mythologie. Op deze middag brengen kenners van de klassieke oudheid de muziek én de verhalen ten gehore. Raak in vervoering door het verdriet van Dido, de liefde van Orpheus en het feest van Bacchus.  

Inloop vanaf 14.00 uur, het programma begint om 14.30 uur en duurt ongeveer 1,5 uur. Kaartjes kosten 15 euro per stuk en zijn verkrijgbaar via www.lux-nijmegen.nl.

Open tuindag 
Villa Sprezzatura

NIJMEGEN - Villa Sprezzatura aan de Sophiaweg 25 in Nijmegen stelt zondag 23 april de tuin open voor publiek. Belangstellenden zijn welkom van 10.00 tot 16.00 uur. Gratis toegang. 

Op de Kwakkenberg wordt het voorjaar groots gevierd met duizenden bloembollen en voorjaarsbloeiende heesters en planten. Geert en Karin hebben in de afgelopen twee jaar tuin en huis een uitstraling gegeven zoals deze rond 1900 was. De tuin is aangelegd in de Arts- en Crafts-stijl, waarin kwaliteit, ambacht en kunst onderdeel zijn van de tuin.

Als je verder rondwandelt kom je in de oranjerie. Deze wordt gesierd door een ambachtelijk gesmede lichtkoepel in de stijl van een tomatenkas zoals deze in de 19e eeuw ook werden gemaakt.

Vertoning film 
'Le jeune Ahmed'

NIJMEGEN - In het Huis van Compassie aan Vlietstraat 20B in Nijmegen draait vrijdag 21 april de film 'Le jeune Ahmed' van de gebroeders Dardenne. Aanvang 19.45 uur (inloop 19.30 uur). 

De dertienjarige Ahmed is geradicaliseerd. Hij vertelt zijn broer en zus wat ze volgens de imam allemaal verkeerd doen, berispt zijn (witte) moeder vanwege een glaasje wijn en ergert zich nog het meest aan zijn (Marokkaanse) juf, die te weinig respect voor de koran zou hebben. De Waalse gebroeders Dardennes leveren met Le jeune Ahmed een intrigerend verhaal dat bol staat van de rake observaties. En de jonge, ongevaarlijk ogende Ben Addi is perfect gecast als de wel degelijk gevaarlijke Ahmed. 

Toegangsprijs: 7,50 euro of naar draagkracht (incl. koffie en drankje). De parkeerplaats is te bereiken via de Voorstadselaan.