Scène uit Mismuis. (Foto: Edwin Deen)
Scène uit Mismuis. (Foto: Edwin Deen) Foto:

Voorstellingen in het Badhuis in Nijmegen

Kwatta terug met bekroonde Mismuis

NIJMEGEN - Kwatta brengt haar legendarische voorstelling Mismuis (6+) weer op de planken. Er komt een reprise van de populaire voorstelling onder regie van artistiek directeur Josee Hussaarts in Theater het Badhuis in Nijmegen. Ook wordt het jubileumboek ‘20 jaar Kwatta’ gepubliceerd.

Mismuis werd in 2012 lovend ontvangen door de pers en kreeg ook internationaal veel aandacht. In januari 2013 won Mismuis als Manxmouse de Victor Award van de IPAY-showcase in Pittsburgh en nam deel aan het Imaginate Festival in Edinburgh en Dublin. Daarna volgden uitgebreide tours door Amerika en Canada. In het voorjaar komt dezelfde cast en crew, waaronder de acteurs Steven Stavast, Siem van Leeuwen, Remco Melles en Hans Thissen, weer bij elkaar om de voorstelling in het Badhuis te spelen.

Je zult maar een Mismuis zijn, zo’n muis zonder staart, met veel te grote oren en dat je dan blauw bent en niet grijs. Wie wil je dan nog opeten? Wie jaagt er achter je aan? Mismuis is een avontuurlijke voorstelling voor 6+, met veel poppen, animatie en muziek, over een dappere muis die als muis dan misschien wel mislukt is, maar als Mismuis gelukkig heel geslaagd blijkt te zijn! Mismuis speelt van 26 april t/m 7 mei in Theater het Badhuis. Kaartverkoop via www.kwatta.info.

De voorstelling biedt hét moment om het jubileumboek '20 jaar Kwatta' te lanceren. Daarmee wil de theatergroep terugblikken op voorstellingen, het plezier, de successen en bijzondere momenten. De lezer wordt meegenomen in het verhaal van Kwatta via beelden en geluidsfragmenten die via interactieve aspecten kunnen worden beluisterd. Verkrijgbaar tijdens de speeldata van Mismuis en daarbuiten.