Poppenspel door Vertelbedrijf

NIJMEGEN - Femke Klein, verhalenverteller en poppenspeler bij Vertelbedrijf in Nijmegen, heeft een nieuw, vrolijk tafelpoppenspel gemaakt. Een voorstelling met als hoofdpersoon de kleurige Johannes die de kleuren in de wereld brengt. Verder spelen er sta-popjes mee, door haarzelf gemaakt van wol en vilt: vier grijze, oude, wijze vrouwen en mannen en zes mensfiguren in verschillende kleuren. 

Voorstellingen in het Huiskamertheatertje in Nijmegen (Groenewoud)  op zondag 23 april, vrijdag 28, zaterdag 29 en zondag 30 april, en zaterdag 6 en zondag 7 mei, telkens om 10.00 uur én 11.15 uur. Entree per gezin 25 euro (excl. BTW). De voorstelling duurt ongeveer 30 minuten waarna men nog even in de poppenkamer mag kijken. Meer info en reserveren: vertelbedrijf.nl/huiskamertheatertje.

CD presentatie 
Bo van de Graaf

NIJMEGEN - Bo van de Graaf presenteert zondag 16 april in Brebl in Nijmegen zijn solo cd Shinjuku. Daarop vier live opnamen, aangevuld met negen recent opgenomen stukken: sax solo’s, soms aangevuld met drums, bas en een Japans gedicht. De presentatie is van 15.30 tot 16.45 uur. Aan deze presentatie doen mee Michiel Braam (piano), Makki van Engelen (drums), Monique de Adelhart Toorop (presentatie en zang) en De Graaf zelf. Entree 10 euro (inclusief cd). Kaarten via  www.brebl.nl. De CD is te koop via  www.icompani.nl.

Dichtpodium

NIJMEGEN - In het Poëziecentrum in Bibliotheek De Mariënburg in Nijmegen kunt u zaterdag 22 april vanaf 14.00 uur komen luisteren naar voordrachten. De presentatie van het Open Dichtpodium wordt verzorgd door Kyrke Otto. U kunt ook zelf gedichten voordragen. 

De tijd die iedere dichter heeft, hangt af van het aantal deelnemers. De ervaring leert dat iedere voordracht ongeveer 10 minuten kan duren. Ook kan er als er nog ruimte is spontaan worden opgetreden. Meld je aan bij het PcN op poeziecentrumnederland@gmail.com. Entree 5 euro.

Mozaïeken

NIJMEGEN - Mozaïeken is het maken van een patroon of afbeelding met stukjes tegel, kiezelsteentjes of glas. Creatief Centrum Nijmegen-Zuid heeft nog plek op dinsdagmiddag en donderdagavond. Materialen tegen kostprijs verkrijgbaar. Deelname: 85 euro per jaar. Aanmelden: info@ccnz.nl.