Cursisten creatief aan de slag. (Foto: Hans de Groot)
Cursisten creatief aan de slag. (Foto: Hans de Groot) Foto: Hans de Groot

'Kunst voor het oprapen': creatieve cursus senioren

NIJMEGEN - Professionele kunstenaars die Nijmeegse 65-plussers helpen om hun creatieve talenten te ontwikkelen. Dat is het idee achter de creatieve cursussen die Club Goud organiseert. Vrijdag 21 april begint een nieuwe cursusreeks in ontmoetingscentrum De Toermalijn: ‘Kunst voor het oprapen’, onder begeleiding van strandjuttend kunstenaar Lotte de Schouwer. 

Van schuurvondst tot kunstwerk: in de creatieve cursus gaan senioren vijf ochtenden aan de slag met vormen, materialen en kleuren die voor het oprapen liggen. Gevonden voorwerpen –  uit eigen schuur en buurt, schatten van de Waaloevers en uit de natuur – worden samengevoegd tot kunstwerkjes. 

Club Goud organiseerde al meerdere creatieve cursussen, onder andere met grafisch vormgever Jolijn Ceelen. “Een fantastisch initiatief!”, vindt oud-deelnemer Cees (75). “Er wordt echt talent ontwikkeld en de cursus stimuleert. Bij een eerdere beeldhouwcursus duurde het maanden voordat ik resultaat had. Nu heb ik ontdekt dat je in een halfuur al iets moois kan maken.” 

Aanmelden

Heeft u interesse in kunst, hergebruik of creatief bezig zijn, en bent u ouder dan 65 jaar? Meld u aan via leonie@clubgoud.com. Wees er snel bij, want er zijn maar 10 plekken. Ervaring is niet nodig, de cursus is geschikt voor beginners.

De cursus ‘Kunst voor het oprapen' is op 21 april, 28 april, 5 mei, 12 mei en 19 mei van 10.00 tot 12.30 uur, in Ontmoetingscentrum De Toermalijn aan de Jadestraat 116 in Nijmegen. Eigen bijdrage: 50 euro.


Kunstenaar Lotte de Schouwer laat zien dat je bijna niets hoeft aan te schaffen om een levendig, persoonlijk en duurzaam kunstwerk te make