Weurtseweg afgesloten

NIJMEGEN - De Weurtseweg tussen Flavus en de Voorstadslaan is afgesloten van maandag 17 april tot en met vrijdag 23 juni.  Er zijn dan werkzaamheden om de Laan van Oost-IndiĆ« door te trekken naar de Weurtseweg. Ook de Voorstadslaan is niet te gebruiken voor doorgaand verkeer.

Doorgaand verkeer in en uit de stad moet een andere route volgen. Deze route staat ter plekke aangegeven. Ook zorgt de gemeente ervoor dat de navigatiesystemen de voorkeursroutes volgen en niet via de Hezelpoort de stad in- en uitgaan. Het autoverkeer stad in en uit wordt omgeleid via Tunnelweg - Marialaan - Industrieweg -Oversteek. Fietsers kunnen langs de werkzaamheden fietsen.
De buslijnen 3 en 14 rijden tijdelijk via de Waalbrug en niet in het Waterkwartier. De lijnen 5 en 85 rijden van 17 april tot en met 23 juni via de Voorstadslaan, de Niersstraat en de Waterstraat.

In West komen nog woningen bij in het Waalfront, er komt een parkeergarage met woontoren vlak bij de Hezelpoort en het station krijgt een nieuwe ingang in West. Hierdoor wordt het drukker in dit gebied. "Daar passen we de komende jaren de wegen op aan, voor fietsers, openbaar vervoer en automobilisten. Uiteindelijk rijdt het meeste doorgaande verkeer van de S100 naar het centrum in de toekomst over de Laan van Oost-Indiƫ. Het grootste gedeelte van de Weurtseweg verandert in een fietsstraat."