Tessa de Loo over 'De stad in je hoofd'

NIJMEGEN - Tessa de Loo wordt zaterdag 22 april bij Dekker v.d. Vegt aan de Marikenstraat in Nijmegen geïnterviewd over 'De stad in je hoofd'. 

Een week eerder is op het stadhuis in Nijmegen deze nieuwe roman van Tessa de Loo gepresenteerd. Zij kreeg van burgemeester Bruls een schrijfopdracht en de stad Nijmegen speelt dan ook een bijzondere rol in dit boek. Het bombardement op Nijmegen in februari 1944 en de afbraak van de Benedenstad (na de oorlog) zijn de thema’s in ‘De stad in je hoofd’. 

Na het interview door de Nijmeegse auteur Steffie van den Oord zal Tessa de Loo signeren. Aanvang 16.00 uur. Gratis entree, wel graag aanmelden via tel. 024-3020130 of info@dekkervdvegt.nl. 

‘De stad in je hoofd': Het huis van zijn familie wordt voor de ogen van de achtjarige Twan vernietigd bij een bombardement in de Tweede Wereldoorlog. De Bovenstad, fraai op een heuvel gelegen met uitzicht op de rivier, stort brandend in. Ineens is hij wees en een tante ontfermt zich over hem. Jaren later ontluikt een liefde tussen hem en een jonge vrouw en Twan koopt en restaureert een huis in de schilderachtige Benedenstad. Maar de wereld moderniseert en het stadsbestuur besluit de oude huizen daar te vervangen door nieuwbouw. Twan strijdt om het historische stadsdeel te redden voor dreigende sloop, maar hierbij keert het trauma uit zijn jeugd terug.

Tessa de Loo ontving de Anton Wachterprijs voor haar debuut 'De meisjes van de suikerwerkfabriek'. Van haar oorlogsroman 'De tweeling' zijn wereldwijd ruim een miljoen exemplaren verkocht. De afgelopen jaren publiceerde zij de romans 'Kenau', 'Een goed nest' en 'Liefde in Pangea'.