Expositie schilderijen Frans Kerkhoff

WIJCHEN - Frans Kerkhoff exposeert in Kunsthuis Wijchen aan de Kasteellaan 13 in Wijchen van 15 tot en met 23 april. 

De expositie is te bezichtigen op zaterdag en zondag van 12.00 tot 17.00 uur. Shaped canvas is de titel van de tentoonstelling. 
Nijmegenaar Kerkhoff laat in drie ruimtes zijn nieuwste creaties zien. Geïnspireerd door kunstenaars als Jan Schoonhoven en de zwarte schilderijen van Ad Reinhardt. Wat Kerkhoff met zijn werk beoogt: kunst maken met een emotionele lading, die wordt vertolkt in abstracte schilderijen. "Voor mij is het belangrijk dat de doeken ademen", zegt hij. Soms in zwart of geheel wit, soms in kleur en lijkt wat je ziet toeval of chaotisch. Maar bij nadere beschouwing blijkt dat niet zo te zijn en is het een doordacht onderdeel van een verfijnde compositie en ontdek je dat het bewust ontstaan is.


Gipsyjazz concert in Bartholomeuskerk 

BEEK - Sigan Swing verzorgt vrijdag 21 april een concert in de kleine Bartholomeuskerkje aan de Nieuwe Holleweg 2 in Beek-Ubbergen. Aanvang 20.30 uur. Entree 15,00 euro, contant af te rekenen ter plaatse. Reserveren via info@manito.biz of tel. 06-23259107.
Sigan Swing bestaat uit jazzklarinettist Roelof Posthumus en gipsygitarist Manito. Op het repertoire staan zigeunermelodieën en vlotte klanken uit het gipsyjazz idioom. De warme gitaarklanken en het melancholische geluid van de klarinet zorgen voor een kippenvelmoment. Sentiment, passie en weemoed zijn sleutelwoorden die passen bij de muziek van deze formatie. Een melange van gipsyswing en flamenco. Met zijn melodische fraseringen en improvisaties houdt Posthumus een muzikaal dialoog met het intuïtieve gitaarspel van Manito.