Bezoekers van 'Nimma aan Zee: De verdeelde stad'.
Bezoekers van 'Nimma aan Zee: De verdeelde stad'.

Bijdrage voor project ‘Nimma aan Zee’

Algemeen

ARNHEM - Het Prins Bernhard Cultuurfonds Gelderland heeft in het eerste kwartaal van 2023 voor 354.124 euro bijgedragen aan 95 projecten in provincie Gelderland op gebied van cultuur en natuur. 

Het is elk kwartaal mogelijk om een financiële bijdrage aan te vragen voor een project. De criteria waaraan een aanvraag moet voldoen, staan op www.cultuurfonds.nl. Zo ging er een bijdrage naar ‘Nimma aan Zee: De verdeelde stad’. Stichting LUX uit Nijmegen ontvangt een bijdrage van 7.000 euro voor de tweede editie van het Kunst voor Klimaatfestival Nimma aan Zee. Het bijzondere aan dit project is het actuele thema van de zeespiegelstijging. Hoe ziet het er in het jaar 2222 uit en welke sociale verschillen ontstaan hierdoor.

“Het is moeilijk om voor te stellen welke toekomstscenario’s ons te wachten liggen. Daarom wordt de klimaatcrisis ook wel de crisis van de verbeelding genoemd: het onvermogen om een nieuwe werkelijkheid voor te stellen. Kunst kan helpen om verbeeldingskracht te activeren en dingen voor te stellen die wellicht nog onmogelijk lijken. Kunst houdt een spiegel voor en laat ons anders naar dingen kijken. Tijdens het jaarlijkse festival Nimma aan zee komt alles samen: kunst en verbeelding, klimaat, onderzoek en de jonge generatie. De toekomst wordt besproken via film, theater, dans, muziek, lezingen, podcasts, spoken word, workshops, onderzoek en interdisciplinaire events.” 

‘Nimma aan Zee’ vindt plaats op 9, 10 en 11 juni in en om LUX in Nijmegen.

Afbeelding