Afbeelding
De Bastei Buurtsuper. Foto: William Moore

Vier je meivakantie in museum De Bastei!

Expositie De Bastei Buurtsuper 

In de tijdelijke interactieve expositie De Bastei Buurtsuper ontdek je met het hele gezin hoe men in Nijmegen door de jaren heen voedsel heeft gevangen, verzameld, gefokt, geplant en gekweekt. Ga zelf met een boodschappenmandje de buurtsuper in en winkel voor je recept, producten uit allerhande voedsellandschappen bij elkaar. Ook maak je kennis met duurzame en lokale voedselinitiatieven van nu en zijn er spelletjes te doen. 

Activiteiten tijdens meivakantie  

In het kader van de expositie De Bastei Buurtsuper zijn er tijdens de meivakantie een aantal bijzondere activiteiten rondom het thema voedsel. Zo kun je samen met wildplukgids Geertje Jansen de wandeling eetbare planten zoeken en proeven maken en ontdekken wat er aan eten te verzamelen is in de binnenstad van Nijmegen. Naast de culinaire waarde van planten wordt ook ingegaan op cultuur-historische, medicinale en cosmetische waarde. 

Ook kun je de unieke sessie De Bever binnenste buiten, kun je bever eten? bijwonen, waar een bever wordt gevild en geprepareerd voor educatieve doeleinden. Tijdens deze inloopmiddag mag je live meekijken met dit proces en vragen stellen aan de preparateurs van De Bastei of aan Thijmen Apswoude, van Wildernisschool Living by nature, specialist in bushcraft & primitive skills, die deze dag ook aanwezig is. Of leer van een echte Romein hoe zij vroeger kaas maakten in de workshop Romeinse kaasmaker. Alle activiteiten zijn gratis tijdens je bezoek aan museum De Bastei. Kijk voor data en tijden in de agenda.

Speurtochten voor kinderen 

Het museum komt nog meer tot leven voor kinderen met een van onze leuke speurtochten. De Gouden Engel Speurtocht is er voor kinderen vanaf 4 jaar. Kun jij de code kraken en de gouden engel vinden? Ben jij iets ouder en moest je mee, maar heb je geen zin in een museum? Vraag dan bij de balie om de ‘bah-stei’ en laat je uitdagen. Gebruik van je smartphone is verplicht! Wedden dat het toch leuk wordt?! 

De Bah-stei doekaart is voor kinderen vanaf 8 jaar. Is het mooi weer en wil je lekker naar buiten? Willem Waalwachter’s Zoektocht zorgt voor een rugtas met daarin speurbenodigdheden om zo de natuur in de Stadswaard te ontdekken. Inclusief routekaart, loeppotje en andere spulletjes. Geschikt voor kinderen vanaf 5 jaar. De Bastei speurtochten zijn te koop bij het entree van het museum.
Kijk in de agenda voor alle meivakantieactiviteiten!

Museumrestaurant

Wil je nog een lekker hapje of drankje na je museumbezoek? Bezoek dan het terras van Droom! op de bovenste verdieping van het museum, waar je een fantastisch uitzicht hebt over de rivier, de iconische Nijmeegse bruggen, de groene Waalkade en hét rivierpark van Nederland. Er zijn bovendien speciale kleurplaten beschikbaar, voor wat tekenplezier tijdens de lunch.