Afbeelding
Foto:

Waan je in Frankrijk bij de boulodrome...

NIJMEGEN - Op zaterdag 29 april zal het Franse initiatief Nickel Nijmegen zijn eerste buitenactiviteit organiseren in samenwerking met pétanquevereniging Valkatties. Van 14:00 tot 18:00 uur kunnen alle Francofielen en Franstaligen van Nijmegen en omstreken bij de boulodromeaan de Goffertweg terecht om zich in Frankrijk te wanen.

Het authentiek Franse spel, oorspronkelijk genaamd pétanque, is de afgelopen jaren in populariteitgestegen in Nederland. In Frankrijk wordt dit spel nog altijd actief gespeeld door alle generaties en isextra populair op de campings.
De leden van de pétanquevereniging Valkatties staan klaar om dit spel aan iedereen te introduceren. Voor de doorgewinterde spelers is er ook de mogelijkheid om te participeren in een toernooi.

Franse cultuur

Naast dat er pétanque gespeeld kan worden, kunnen de bezoekers nog meer proeven van de Fransecultuur. Zo zal het Franse restaurant La Belle Excuse ook aanwezig zijn en borrelplankenvoorbereiden. Een glaasje Ricard? Onmisbaar bij een potje pétanque zal deze ook te verkrijgen zijn..En schroom er niet om je frans bij te spijkeren en andere Franstaligen te ontmoeten.

Initiatief Nickel

Het Franse initiatief is sinds afgelopen winter actief geworden in het organiseren van activiteiten enevenementen voor Francofielen en Franstaligen in Nijmegen. Het doel van het initiatief is laagdrempelige en toegankelijke activiteiten organiseren voor iedereen die zich in de Franse taal en/of cultuur kan vinden. Uiteindelijk hoopt het initiatief een stichting te kunnen worden en het eerste Franse festival in Nijmegen te kunnen organiseren.