Lezing over ouderenmishandeling

Algemeen Kort nieuws

NIJMEGEN - De Wouw Nijmegen verzorgt woensdag 3 mei een gratis lezing over ouderenmishandeling. De bijeenkomst is in Wijkcentrum de Ark van Oost aan de Cipresstraat 154 in Nijmegen van 14.00 tot 16.00 uur. Alleen voor 50+ vrouwen. 

“Wist je dat er in Nijmegen ongeveer 580 ouderen jaarlijks te maken krijgen met een vorm van ouderenmishandeling? Wat verstaan we onder ouderenmishandeling? Hoe herken je het en wat kan je met die vermoedens doen? Wat velen niet weten is dat het aantal kinderen die jaarlijks mishandeld worden en het aantal ouderen ongeveer gelijk is. Toch zien we en horen we veel minder over de mishandelingen bij ouderen. Nederland is aan het vergrijzen en juist daarom is het belangrijk dat we met zijn allen de signalen herkennen en weten wat we hiermee moeten doen”, aldus Wouw Nijmegen 

Spreker is Hiske Jaspers, werkzaam bij Veilig Thuis, advies en meldpunt voor huiselijk geweld, kindermishandeling en ouderenmishandeling. Ze is tevens voorzitter van het Landelijk Platform Bestrijding Ouderenmishandeling.

www.wouw-nijmegen.nl