Podcastmakers Rob Jaspers (links) en Raymond Janssen.
Podcastmakers Rob Jaspers (links) en Raymond Janssen. Foto:

Ien, de podcast #101:Burgemeester mag zich Officier noemen

Algemeen

NIJMEGEN – Burgemeester Bruls nadert na elf jaar het einde van zijn tweede termijn als burgemeester. Maar Bruls hoort zeker niet tot de langst zittende burgervader van Nederland. Boven hem staan nog 34 burgemeesters die langer dan hij het ambt bekleden.

Dat zegt Rob Jaspers in aflevering 101 van Ien, de podcast. Bruls kreeg woensdagavond tot zijn grote verrassing uit handen van commissaris van de Koning van Gelderland John Berends een hoge koninklijke onderscheiding uitgereikt: Officier in de Orde van Oranje Nassau.

Nijmegen lijkt goede stappen te zetten als het gaat om contact met de buurtbewoners van asfaltfabriek APN. Uit een onlangs verschenen rapport van de Onderzoeksraad voor de Veiligheid blijkt dat dat contact er eerder veel te weinig was. Wethouder Van Elferen doet wat hij kan, oordeelt Jaspers. 

In de rubriek Terugbladeren praat Jaspers over het nieuwste boek van Tessa de Loo, getiteld ‘De stad in je hoofd’. In dat boek kijkt de achtjarige Twan naar het centrum van Nijmegen, dat net is vernietigd door het bombardement van 1945.

Ien de podcast is te beluisteren via www.iendepodcast.nl.