Veel plezier tijdens het Kinderbevrijdingsfestival.
Veel plezier tijdens het Kinderbevrijdingsfestival. Foto:

Kinderbevrijdingsfestival 2023 met workshops, voorstellingen en muziek

Algemeen

NIJMEGEN - Dit jaar vindt op 5 mei weer het Kinderbevrijdingsfestival plaats, georganiseerd door de Lindenberg en het 4 en 5 mei Comité Nijmegen. 

Voor kinderen van 3 t/m 12 jaar zijn er activiteiten zoals voorstellingen, workshops en muziek. 

Kleuterprogramma

Kleintjes vanaf 3 jaar kunnen meedoen aan een circusworkshop, op zoek naar vrije vogels of naar de voorstelling ‘Stapelgek’ van Valentijn Productiehuis: een stapelgekke voorstelling vol (bouw)geluiden en grappige slapstick situaties.

Workshop circus 

Kinderen van 6 jaar en ouder kunnen zich uitleven met workshops circus en dans of hun fantasie de vrije loop laten tijdens het maken van magische tuintjes. En bij de energieke en opzwepende jeugdvoorstelling ‘Knallen!’ van 4Beat is stilstaan onmogelijk. 

Er is weer een strippenkaart waarmee kinderen een ronde kunnen maken langs verschillende activiteiten zoals schminken, knutselen en poseren voor een green screen.

‘Het Achterhuis’ 

Ook dit jaar is er een speciaal programma voor 9+’ers met workshops als Urban dance, Light Painting, podcast maken en geluidsmachines maken. Sabine van Boven speelt ‘Het Achterhuis’: een indrukwekkende theatermonoloog waarin zij vertelt over de ruim twee jaar dat Anne Frank moest schuilen tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Gratis randprogramma

Tijdens het Kinderbevrijdingsfestival is er tussen 13.00 en 17.00 uur - naast alle voorstellingen en workshops - een gratis randprogramma met muzikale omlijsting. Zo kunnen kinderen aan de gang met technisch knutselen, op speurtocht in Infocentrum WO2, podcasts luisteren en er is muziek.

Kaarten voor workshops (2 euro) en voorstellingen (3 euro) bestellen via www.delindenberg.com/5mei. Telefonisch reserveren niet mogelijk. Kassa 5 mei open 12.00 uur.

Het (rand)programma van het Kinderbevrijdingsfestival komt tot stand in samenwerking met diverse instanties waaronder Infocentrum W02, Kinderwerk Bindkracht 10 en Amnesty International en wordt mede mogelijk gemaakt met financiële steun van de gemeente Nijmegen en provincie Gelderland.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding