'Voor bijzondere verdiensten voor de stad Nijmegen'

Zilveren Waalbrugspeld voor Jan Troost

NIJMEGEN -  Jan Troost (65) heeft 'voor zijn bijzondere verdiensten voor de stad Nijmegen' uit handen van burgemeester Bruls onlangs in De Lindenberg de Zilveren Waalbrugspeld in ontvangst mogen nemen. 


Troost heeft zich 50 jaar ingezet om de belangen van chronisch zieken en gehandicapten te behartigen. Hij organiseerde zijn eerste demonstratiemars op 14-jarige leeftijd, om cultuurhuis De Lindenberg rolstoeltoegankelijk te maken. En met succes, waardoor deze plek voor hem ‘heilige grond’ werd. Vorig jaar presenteerde hij daar zijn boek 'Troost Over Leven'.

Stuwende kracht

Troost zette zich onder andere 8 jaar lang in als voorzitter van de Chronisch zieken en Gehandicapten Raad, was de stuwende kracht achter de Werkgroep Integratie Gehandicapten (WIG) en werkte als coördinator Toegankelijkheid en wonen bij Zelfregiecentrum Nijmegen.

Actief in Den Haag

Naast zijn inspanningen voor de Nijmeegse samenleving was Troost ook actief in Den Haag. Hij slaagde erin de aandacht voor chronisch zieken en gehandicapten ook op de landelijke politieke agenda te krijgen. 

'Iedereen verdient een plek in de samenleving', is zijn motto.