Creatief uiting geven aan het thema Vrijheid. (Foto: Theo Peeters)
Creatief uiting geven aan het thema Vrijheid. (Foto: Theo Peeters) Foto: Theo Peeters

Opa's en oma's vertellen, muziek en schmincken

Bevrijdingsfestival Vrijheidsmuseum

GROESBEEK - Ook dit jaar is er op 5 mei van 10.00 tot 16.00 uur een Bevrijdingsfestival in en om het Vrijheidsmuseum aan de Wylerbaan 4 in Groesbeek.

Op het programma open rondleidingen (ook speciaal voor kinderen) langs de highlights in de vaste expositie; opa’s en oma’s vertellen verhalen uit oorlogstijd aan nieuwsgierige kinderen; live muziekoptredens van verschillende artiesten; markt met hapjes en drankjes; kinderen worden geschminkt in alle kleuren van de regenboog en stoepkrijttekeningen maken over vrijheid.

Grateful Generation Tours rijdt je rond in een authentieke Willy’s Jeep uit 1942 (11 euro p.p.). En natuurlijk  zijn de spraakmakende Oekraïense ambulance en Russische tank nog altijd te bezichtigen

Entree festival en museum: 7,50 euro (3,00 euro t/m 17 jaar; t/m 6 jaar gratis). Museumkaart is geldig. Overige kortingen/acties zijn op die dag niet geldig, korting op korting is niet mogelijk.

Anne Frank middag

Woensdag 3 mei wordt de Anne Frank middag weer georganiseerd en kunnen kinderen aan de hand van verschillende thema’s de geschiedenis van Anne Frank en de Tweede Wereldoorlog leren kennen. Reserveren is noodzakelijk.

Kijk voor meer informatie én voor meer activiteiten op de website www.vrijheidsmuseum.nl.



Op donderdag 4 mei is er een stille tocht in Groesbeek om alle Nederlandse oorlogsslachtoffers sinds de Tweede Wereldoorlog te herdenken.

Op zondag 21 mei staan we stil bij de vervolging van de Sinti en de Roma tijdens WO2. Naast een vertoning van de film ‘Requiem voor Auschwitz’ is er een randprogramma met sprekers en muziek. Reserveren is noodzakelijk. Ook op zondag 21 mei nemen Grateful Generation Tours je mee naar de historische omgeving van het museum in een authentieke Willy’s Jeep. (11 euro p.p.)