Uitreiking Erespeld Grenzland Europäer van het jaar 2023

Tiende 'Dag van Europa' in De Lindenberg

NIJMEGEN - Het Overleg sociaaldemocraten grensregio Nijmegen-Kleve houdt dinsdag 9 mei voor de 10e keer haar grensoverschrijdende Dag van Europa. 

Dat gebeurt dit jaar in samenwerking met het Vrijheidsmuseum/Infocentrum WO 2 Nijmegen en heeft plaats in De Lindenberg aan de Ridderstraat 27 in Nijmegen van 19.00 tot 21.00 uur. Inloop vanaf 18.00 uur. In verband met de verwachte belangstelling is aanmelding noodzakelijk. Dat kan middels een email naar welkom@infocentrumwo2.nl. Verschillende sprekers uit Nederland en Duitsland gaan in in op de actuele situatie in Europa en de wereld. Frans Timmermans, 1e vice-voorzitter van de EU, is met een videoboodschap aanwezig. De nieuwe Internationaal Secretaris van de landelijke PvdA Ties Huis in ’t Veld ontvouwt zijn kijk op Europa. 

Onder leiding van moderator Andreas Gebbink (journalist Neue Rhein Zeitung) reageren enkele sociaaldemocraten en gasten uit Duitsland en Nederland.

Erespeld

Verder wordt de Erespeld Grenzland Europäer van het jaar 2023 uitgereikt aan mevrouw Eva Weyl. Mevrouw Eva Weyl is overlevende van kamp Westerbork en ontvangt de Erespeld onder meer voor haar jarenlange voorlichtingsactiviteiten op met name middelbare scholen in Nord Rhein Westfalen. 

De lofrede wordt uitgesproken door journalist en schrijver Ad van Liempt. Naast de sprekers is er muziek en een presentatie van leerlingen van het Freiherr vom Stein Gymnasium uit Kleve.

Meer info: www.infocentrumwo2.nl