Pete Morton. (Foto: eigen foto)
Pete Morton. (Foto: eigen foto) Foto: Pete Morton

Optreden Pete Morton

NIJMEGEN - Pete Morton treedt zaterdag 6 mei op in de Sint Jacobskapel in Nijmegen. Titel: Get U Concerts. Aanvang 20.30 uur.

Hij begon zijn muzikale reis nadat hij een plaat van Buffy St Marie tegenkwam. Vanaf dat moment besloot hij folkzanger te worden. Het ontdekken van de liedjes van de protestbeweging in het begin van de jaren zestig inspireerde hem om te schrijven. Hij wordt vaak een oude troubadour genoemd en heeft een overtuigende aanwezigheid op het podium en een benaderbare stijl die een weerbarstige mix van humanisme, politiek, liefde, sociaal commentaar en humor levert die zich een weg baant rond de volkstraditie. Tickets via: shop.ikbenaanwezig.nl/kiosk/getuconcerts.


Vleesbingo

GROESBEEK - Vogelvereniging De Gekleurde Zanger uit Groesbeek houdt zaterdag 6 mei een bingo met prijzen als vleesschalen, fondueschalen, rollades en een supervleesschaal. De bingo is in Wijkcentrum Op de Heuvel aan de Ericastraat 39 in Groesbeek. Aanvang 20.00 uur. Er zijn 18 rondes gespeeld en één super ronde. Een grote kaart kost 10 euro.

Zonnebloemmarkt

LENT - De Zonnebloem afdeling Lent presenteert zondag 7 mei haar jaarlijkse Zonnebloemmarkt aan de Steltsestraat 18 in Lent. Publiek is welkom van 10.00 tot 16.00 uur. 

Te koop zijn cadeautjes, bloemen en curiosa. Voor de kleine gasten is er onder meer speelgoed. Er is een loterij met prijsjes en breng een bezoek aan het Zonnebloemcafé. Ontmoet de vrijwilligers en luister naar hun verhalen over het vrijwilligerswerk van de Zonnebloem en misschien wil jijzelf ook aan de slag. De opbrengst is voor de Zonnebloem afdeling Lent.

Poëzie in de lunchpauze 

NIJMEGEN - Liefhebbers kunnen zaterdag 6 mei vanaf 12.00 uur ‘de Lunchpauzepoëzie' bijwonen. Het is de gesproken recensierubriek van het Poëziecentrum, gevestigd in Bibliotheek De Mariënburg in Nijmegen. De bundels, essays en bloemlezingen van de achterliggende maand worden doorgenomen. Aan het hoofd van de gastentafel Wim van Til met naast zich een stapel bundels. Hij leest voor of vraagt soms een tafelgast dit te doen.

Adverteren

NIJMEGEN - Adverteren in De Brug Nijmegen? Ontdek de mogelijkheden en neem contact op met Nick van Boxtel, via  tel. 0481-200002 of nick@starterspers.nl.