Een drankje doen en luisteren naar tributebands tijdens Iconic Festival.
Een drankje doen en luisteren naar tributebands tijdens Iconic Festival. Foto: Elske Nissen

Iconic Festival in Valkhofpark

Algemeen

NIJMEGEN - Tributefestival Iconic komt zaterdag 13 mei terug naar het Valkhofpark in Nijmegen. Met dit jaar een nog breder scala aan genres, wordt het festivalseizoen in Nijmegen op iconische wijze geopend met tributes van onder andere Queen, ABBA en Coldplay. Het festival is van 13.00 tot 23.30 uur. Tickets via www.iconicfestival.nl.

Na de eerste editie in 2019 afgetrapt te hebben met een Queen coverband als headliner, was het voor de organisatie duidelijk dat dit nogmaals moest gebeuren. Ook bezoekers vroegen herhaaldelijk om het terughalen van deze tijdloze grootheden. 

“Onze derde editie keren ze terug op het podium, vertolkt door de nieuwste en meest sensationele Queen tributeband uit eigen stad”, vertelt Tinus Weijkamp, mede-oprichter: ‘Queen Must Go On!’ Na het winnen van Battle of the Bands in 2022 en meerdere optredens in het Ziggo Dome zetten zij op 13 mei een onvergetelijke show neer. Daarnaast zijn dit jaar op het festival een terras van café De Plak en een platenbeurs. 

Maar dat is nog niet alles”, aldus Willem van den Berg, mede-oprichter. “Na het succes van Michael Jackson van afgelopen jaar, overstijgen we dit jaar verdere genres. We breiden onze line-up uit met ABBA (ABBA Gold Europe), Coldplay (The Scientists) en Doe Maar (Rondje Doe Maar)!  Ook The Glamrocks, Blaze of Glory en Jonny Smokes zullen niet ontbreken.”