Jeugdspelers van Trekvogels tonen boek '100 jaar v.v. Trekvogels'. (Foto: Fons Goosen)
Jeugdspelers van Trekvogels tonen boek '100 jaar v.v. Trekvogels'. (Foto: Fons Goosen) Foto: Fons Goosen

Gratis jubileumboekje nog verkrijgbaar

Honderd jaar v.v. Trekvogels

NIJMEGEN - Voetbalvereniging  Trekvogels heeft in 2022 uitbundig het honderdjarig bestaan gevierd. Ter gelegenheid van dat jubileum verscheen het boek '100 jaar Trekvogels 1922-2022'.  

Het boek is nog gratis beschikbaar en geeft ook een mooi tijdsbeeld van Nijmegen-Oost. Interesse? Stuur een mailtje naar boek100jaartrekvogels@gmail.com (vermeld uw postadres) en het boek wordt in Nijmegen tot eind mei afgeleverd. Daarnaast kan een exemplaar afgehaald worden bij het clubhuis van Trekvogels, sportpark Kwakkenberg aan de Luciaweg 25 in Nijmegen.

Het boek '100 jaar Trekvogels' geeft een prachtige weergave van het reilen en zeilen van de buurtclub. En niet alleen de sportieve successen krijgen aandacht. Ook de betekenis van de club voor de wijk, voor de vele families die aanvankelijk hun vaders/zonen en later ook hun moeders/dochters de velden zagen bevolken, de relaties die ontstonden en de nakomelingen die dat gaf. Er wordt een woordje gewijd aan plaatselijke coryfeeën, bekende leden als Frans Timmermans, Pieter Derks, aan de profs die de vereniging heeft opgeleid, naast jonge leden die vanuit Trekvogels hun eerste schreden richting de top van het Nederlandse voetbal zetten. Burgemeester Bruls geeft inzage in zijn eigen actieve voetbaljaren bij deze karakteristieke club. 

Er is ook aandacht voor de derby-sfeer tussen de andere grote voetbalclub in Nijmegen-Oost, Orion, vroeger medegebruiker van Sportpark Kwakkenberg. Het plezier dat gevonden werd in de vrijetijdsbesteding die voetbal is, komen in woord (80 pagina's) en beeld (115 foto's) voor voetlicht.