Allemandsendje sleutelhanger

NIJMEGEN - Bij Hobbycentrum Nijmegen-Oost aan Daalsehof 2 in Nijmegen kunnen liefhebbers dinsdag 16 mei van 14.45 tot 16.45 uur een workshop Allemansendje knopen in de vorm van een sleutelhanger volgen.

Leer tijdens deze eenmalige workshop oude technieken en maak een eigentijdse sleutelhanger. De term Allemansendje betekent letterlijk het gevlochten touw aan de klepel van de scheepsbel of luidklok. Bel of mail je aanmelding of vragen naar tel. (024) 323 13 30 of info@hobbycentrumnijmegenoost.nl. Meer info op www.hobbycentrumnijmegenoost.nl.

Repareercafé Hengstdal

NIJMEGEN - Belangstellenden kunnen zaterdag 13 mei weer terecht bij het Repareercafé Hengstdal in De Kentering aan de  Limoslaan 10 in Nijmegen. Open van 13.00 tot 15.30 uur. 

Concert Hebe in Hortus Nijmegen

NIJMEGEN - Singer-songwriter Hebe Vrijhof geeft zondag 7 mei van 14.00 tot 16.00 uur een concert onder de grote parasol van de sfeervolle Theetuin van Hortus Nijmegen. Ze zingt Indie-folk en brengt onder meer werk van haar nieuwe album 'Release Resolution'. De toegang is gratis en reserveren hoeft niet. Voor meer informatie: www.hortusnijmegen.nl.

Radboud Sounds 

NIJMEGEN - Tijdens Radboud Sounds in Doornroosje gaan wetenschappers in op het effect van muziek op mensen en op de maatschappij als geheel. Ontdek op vrijdag 12 mei de wetenschap van muziek op Radboud Sounds en vier samen met de Radboud Universiteit haar 100-jarig bestaan. 

Tijdens Radboud Sounds in Doornroosje in Nijmegen laten wetenschappers van de Radboud Universiteit vanuit verschillende disciplines hun licht schijnen op muziek. Vrijdag 12 mei van 20.00 tot 01.00 uur is er een doorlopend programma met concerten, wetenschappelijke lezingen en gesprekken over wetenschap en muziek. Luister, dans, geniet en denk mee over het effect dat muziek heeft op jouzelf en de maatschappij. Een ticket kost 15 euro. Medewerkers Radboud Universiteit en Radboudumc, Alumni Benefits Card-houders, studenten, scholieren en Radboud Reflects-abonnees 7,50 euro. Meer informatie vind je op de website www.ru.nl/radboudsounds.