Mathieu van Bellen, violist en artistiek directeur Kamermuziek Festival. (Foto: Van Bellen)
Mathieu van Bellen, violist en artistiek directeur Kamermuziek Festival. (Foto: Van Bellen) Foto:

Kamermuziek Festival

LEUR - Leur is van 2 t/m 4 juni het decor voor het Kamermuziek Festival tussen Maas en Waal. Met topmusici en een negenjarige pianist. Het evenement is aan de Van Balverenlaan 4 in Leur. 

Het Festival selecteert ieder jaar enkele toptalenten, waaronder laureaten van de Young Pianist Foundation, die naast de masterclasses de gelegenheid hebben zich tijdens de concerten aan het publiek voor te stellen. Zowel solistisch als ook in kamermuziek combinaties met de musici van het Reizend MuziekGezelschap. Op deze wijze doen de ‘sterren van de toekomst’ in korte tijd podiumervaring op en worden zij in contact gebracht met de belangrijke werken uit de kamermuziek. Voor meer informatie: reizendmuziekgezelschap.wordpress.com.


Open kerkendag

REGIO - Altijd al nieuwsgierig geweest hoe die kerk waar u regelmatig langs rijdt er van binnen uitziet? Zaterdag 13 mei zetten de kerken en kapellen van de Overbetuwe en Lingewaard hun deuren van 10.00 tot 16.00 uur open (tenzij anders vermeld op de website), zodat u binnen een kijkje kan nemen. Veel locaties bieden meer dan alleen een kijkje: vroeg-middeleeuwse levende geschiedenis, rondleiding, expositie, concert, goede-doelenmarkt, koffie en thee en gelegenheid tot het aansteken van een kaarsje en even stil te zijn.

In de Antonius van Paduakerk in Nijmegen is om 09.00 uur een vertrekceremonie. Meer info op
wegenmetzegen.nl/openkerkendag. U kunt ook mailen naar openkerkendag2023@gmail.com.

Tentoonstelling 
foto's Bart Rovers

NIJMEGEN - Bart Rovers exposeert in mei foto’s in wijkcentrum De Ark van Oost aan de Cipresstraat 154 in Nijmegen. Titel expo: ‘Hier ben ik, hier woon ik’. Opening vrijdag 12 mei 17.00 uur. 
De tentoonstelling bestaat uit een reeks beelden en teksten die met de beleving van de fotograaf op zijn nieuwe woonplek, zijn nieuwe stad en omgeving te maken hebben. Foto’s gemaakt in zijn huis, tuin, de stad, het landschap, de polder, bij de Waal en de groene heuvels. Op elke plek waar hij komt is de gedachte: ‘Hier woon ik’.

Fotowerken in kleur en zwart-wit met oog voor detail. Soms een abstract beeld, maar ook portretten zijn te zien. De Ark van Oost is op werkdagen open van 09.00 tot 17.00 uur.

Schaduwtekenen

NIJMEGEN - In Creatief Centrum Nijmegen-Zuid heeft vrijdag 12 mei een workshop schaduwtekenen plaats. De workshop is van 13.00 tot 15.30 uur. Tijdens deze workshop brengen deelnemers in een platte tekening op een dusdanige manier schaduwpartijen aan zodat deze tekening van plat veranderd in ruimtelijk. Je kunt werken met houtskool, pastelkrijt of potlood. Kosten 10 euro (incl. materialen en consumptie). Aanmelden via info@ccnz.nl ovv schaduwtekenen of bel tel. 024-3452113.