De Elementen in het Besiendershuis: Lucht

NIJMEGEN - Het Besiendershuis aan de Steenstraat 26 in Nijmegen presenteert het evenement De Elementen. Een programma dat telkens één van de elementen centraal stelt. Samen met gasten uit de wereld van wetenschap en cultuur gaat Ilona Verhoeven op zoek naar wat er achter aarde, water, lucht en vuur te ontdekken valt. Vrijdag 12 mei staat het thema Lucht centraal. 

"Verwacht het onverwachte, luchtige diepgang en interessante sprekers en muziek. Onder het motto ‘Verplaatsingen’ liften we mee op alles wat door lucht gaat. Serieuze en minder serieuze, ook wel luchtige, onderwerpen komen aan bod tijdens ontmoetingen met verschillende gasten."

Tuinarchitect Inge Bongers kijkt op een onconventionele manier naar alles wat er gebeurt tussen hemel en aarde. Weelderige bloemen lokken onvermoede gasten in je tuin en op je balkon. Wist je dat je bijzondere vliegers ook een handje kunt helpen om langs te komen? Inge vertelt hoe je dat voor elkaar krijgt. Inspirerende tips en bijzondere wetenswaardigheden.

Filmkenner Constant Hoogenbosch voorziet spannende, ontroerende en verrassende filmfragmenten van aanstekelijke commentaar. 

Daniel Hentschel aka Danibal kent nogal wat toonhoogten. De meeste mensen kennen hem als internationale grootheid op het gebied van de mondharp maar hij bespeelt nog veel meer instrumenten. Zonder muziekinstrument kan hij ook, via lucht door het lichaam: hij is specialist op het gebied van keelzang. Oftewel: jodelahiti! 

Deur open om 19.00 uur. Het programma is van 19.30 tot circa 21.30 uur. Er is een beperkt aantal plaatsen. Tickets à 5 euro via reserveringbesiendershuis@gmail.com. Info: www.besiendershuis.com.