Expo 'Het was fijn hier!'

NIJMEGEN - Van 8 mei tot 30 juni exposeert Esther van Casteren in het Marikenhuis, centrum voor leven met en na kanker aan de Slotemaker de Bruïneweg 163 in Nijmegen. Open inloop van maandag t/m donderdag van 13.00 tot 16.00 uur. 

Van Casteren (1973) maakt animatiefilms, tekeningen en ruimtelijk werk. Ze verbeeldt verhalen die voortkomen uit visualisaties, dromen en gedachten. In haar werk zoekt ze naar een verbinding van haar binnenwereld met de wereld erbuiten. Dat levert poëtische beelden op, die de kijker doen stilstaan bij de betekenis van de dingen, ieder op zijn of haar eigen manier. 

In 2016 werd bij haar geliefde Frank de ziekte van Kahler geconstateerd, een vorm van kanker in het beenmerg. Drie jaar later op Valentijnsdag overleed hij. In de tentoonstelling ‘Het was fijn hier!' toont ze herinneringen uit de laatste maand met Frank en de tijd na zijn dood.

www.marikenhuis.nl


Nieuw concept voor scholen

NIJMEGEN/LENT - Space Mission (bestande uit drie ervaren vakvrouwen) presenteert donderdag 11 mei van 15.00 tot 17.00 uur in De Verbinding aan de Steltsestraat 50 in Lent een nieuw vormgevingsconcept voor scholen. Ontwerp en architectuur zijn, mede door studies, helemaal afgestemd op het lerende kind. Te zien en te beluisteren is hoe de inrichting van een school structureel bijdraagt aan de leerprestaties van kinderen.

Hoe zorg je ervoor dat kinderen zich thuis voelen op school? In hoeverre heeft de inrichting van een school invloed op pestgedrag? Hoe zorg je voor meer licht en een aangenaam binnenklimaat met voldoende zuurstof, zodat kinderen zich langer kunnen blijven concentreren?

Lent heeft de primeur. Plaats van handeling is basisschool De Verbinding in Lent: de eerste school waar dit concept is gerealiseerd. Een presentatie met een blik op de toekomst van de moderne school en daarmee een eye-opener voor architecten, schoolbestuurders, vastgoedbeheerders en docenten. Een mooie gelegenheid een beeld te krijgen van een concept, waarin leren en beleven elkaar versterken. Voor meer informatie kijk op de website: www.spacemissions.nl.