Gezellig samen meezingen. (Foto: Marcel Krijgsman)
Gezellig samen meezingen. (Foto: Marcel Krijgsman) Foto:

De Dag van het Levenslied in het Valkhofpark

Huilen, nuilen, lachen en volop meezingen

NIJMEGEN - In Nijmegen heeft zondag 14 mei (Moederdag) De Dag van het Levenslied plaats, hét gratis smartlappenfestival met een knipoog. Huilen, nuilen, lachen, proesten, proosten en meezingen, het mag allemaal. Het levenslied gaat over alles wat het hart aangaat en dat mogen de festivalbezoekers ook ervaren. 

"Iedereen wordt meegesleept in een bomvol en vrolijk programma met een enorme diversiteit aan smartlap acts. Van stevige rocknummers tot de meest dramatische ballades of de bekendste klassiekers tot een compleet blaasorkest, alles komt voorbij", weet de organisatie. 

"En natuurlijk is het allemaal met een vrolijke knipoog, want je moet soms zelfs de smartlap niet al te serieus nemen. Maar neem voor de zekerheid toch maar een zakdoekje mee, je weet nooit welke artiest jou ineens kan raken met zijn/haar gevoelige teksten." 

'Die lach'

De vele acts maken deze Moederdag tot een waar feestje, waaronder De Triesto’s, Ronnie en de razende Ronda’s, Van Binsbergen trio, De Bluumkes, Lass mal blasen XXL, Sher, Rooie Rico en Sjon en Sjakkelien. En om 18.00 uur betreedt John de Bever het podium: 'Jij krijgt die lach niet van mijn gezicht’.

Elk jaar sluit het smartlappenfestival af met een zeer grootse geheime act. Maar wie dat dit jaar is, wordt pas op het allerlaatste moment bekend gemaakt. Voor kinderen is er tussen 14.00 en 18.00 uur een programma bij het kidspodium. Er is bijvoorbeeld een hamsterrad, er zijn circusactiviteiten, een springkussen en een knutselhoek.
De Dag van het Levenslied steunt dit jaar weer een goed doel en dat is wederom Kinderboerderij De Goffert in Nijmegen.

De Dag van het Levenslied heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan. "We proberen zoveel mogelijk het afval van biologisch afbreekbaar materiaal te laten zijn. En daar waar dat niet lukt of kan, zamelen we zoveel mogelijk gescheiden in zodat afval op een verantwoorde manier gerecycled kan worden. We gebruiken daar waar mogelijk LED-lampen en koelapparatuur wordt pas ingeschakeld wanneer het echt nodig is." Dag van het Levenslied 14 mei Valkhofpark Nijmegen, tussen 14.00 en 00.00 uur. Entree is gratis. 


Meer weten? Kijk op www.dedagvanhetlevenslied.nl.