Fietsexcursie: Boer en natuur

Algemeen Kort nieuws

REGIO - Op zondag 21 mei vindt er een fietsexcursie plaats in de Ooijpolder georganiseerd door het IVN Rijk van Nijmegen. Deze duurt van 14.00 tot 16.00 uur en heeft als start- en eindpunt het Hollands-Duits gemaal, aan het begin van de Ooijsedijk. De deelname is gratis.

In de Ooijpolder wordt al meer dan twintig jaar samengewerkt door natuurorganisaties met boeren om het landschap voor dier en mens aantrekkelijker te maken. Dat is een werk van lange adem, de  natuur heeft haar tijd nodig.

“We gaan fietsen door dit landschap en op  verschillende plekken worden tussenstops gemaakt. Begeleid door natuurgidsen letten we op de inrichting van het boerenland en de afwisseling in leefgebieden voor dieren en planten zoals heggen, paddenpoelen, slootranden en wat boeren verder kunnen bijdragen.”

“Een van de boeren is onze gastheer en hij gaat vertellen over de afwegingen en de keuzes die hij gemaakt heeft, vanuit zijn bedrijfsvoering en vanuit de liefde voor de natuur.” Belangstellenden kunnen zich aanmelden via excursie@ivnnijmegen.nl