Gerd Renshof exposeert in Persingen

Algemeen Kort nieuws

PERSINGEN - Gerd Renshof exposeert donderdag 18, vrijdag 19, zaterdag 20 en zondag 21 mei in het kerkje van Persingen in Persingen. Hij toont zo’n 30 werken die de afgelopen twee jaar zijn ontstaan. De meeste werken zijn nocturnes: schilderijen in de nacht. 

Elektrisch licht in oude stadjes geeft een bijzondere sfeer en Renshof weet deze sfeer prachtig weer te geven. De 17e eeuwse schildertechniek die hij hanteert is hierbij van cruciaal belang. Zijn inspiratie krijgt hij vooral in Italië, Frankrijk en Duitsland, maar ook het verlichte kerkje van Persingen is door hem in olieverf vereeuwigd.

Gerd Renshof is een in Nijmegen opgegroeide kunstenaar, die zich heeft gespecialiseerd in realisme met gebruikmaking van 17e eeuwse schildertechnieken. Hij geeft hierin les sinds 2009 in zijn eigen academie: Academie Renshof. Deze heeft zijn hoofdvestiging in Nijmegen, maar ook vestigingen in Utrecht, Borne en Amsterdam. Hij doceert samen met collega’s Cas Waterman, Jaap Wijtenburg, Leo Schilte en Tobias Berman. Ook van hen zijn werken te zien.

Alle dagen open van 11.00 tot 17.00 uur.

www.gerdrenshof.com