Hortuscafé over bomen, bossen, burgers en beleid

Algemeen Kort nieuws

NIJMEGEN - Er is woensdag 17 mei weer een Hortuscafé in Hortus Nijmegen aan de D’Almarasweg 22D in Nijmegen: ‘Bomen over Bomen’. Het gaat over bomen, bossen, burgers en beleid. Het Hortuscafé is een mix van verhalen, interviews, beleven en muziek. Aanvang 19.00 uur. 

De bijeenkomst begint met een rondleiding langs een aantal bomen in de Botanische Tuin. Gezond, ziek, verbrand, krachtig: op vier plekken vertellen hortulanus Bas Budel en anderen wat de bomen ons te vertellen hebben. 

Vervolgens komen onder de grote parasol in de Theetuin Thijs Oude Nijhuis en Janneke Bosma, groenadviseurs van de gemeente Nijmegen, aan het woord: hoe zit het bomenbeleid van de gemeente Nijmegen in elkaar en hoe komt dit tot uitvoering in onze groeiende en zichzelf verder ontwikkelende stad? Wagenings hoogleraar Bas Arts houdt een presentatie met de titel ‘Bossen, burgers en beleid’.     

Tijdens de avond treedt zangeres Catherine Schuurman een paar keer op, met live begeleiding van haar pianiste. Ze zingt chansons in het Frans en Nederlands. Tickets (8,79 euro) zijn nu al te koop via  shop.ikbenaanwezig.nl/tickets/event/hortus-cafe-bomen-over-bomen (inclusief pauzedrankje en servicekosten - studenten betalen 5,79 euro)