Twee thrillerschrijvers in gesprek

Algemeen Kort nieuws

NIJMEGEN - Vooruitlopend op de Hebban Thrillerweken die op 26 mei beginnen, ontvangt Dekker v.d. Vegt boekverkopers aan de Marikenstraat 29 in Nijmegen zaterdag 20 mei twee Nederlandse thrillerauteurs. Het zijn Anna van den Breemer die onlangs debuteerde met ‘Het perfecte zusje’ en Angelique Haak die met haar thriller ‘Het verkeerde meisje’ is genomineerd voor de Hebban Thrillerprijs. 

De twee auteurs gaan met elkaar in gesprek over hun boeken en hoe het schrijfproces is verlopen. Na afloop is er tijd voor een persoonlijke ontmoeting en zullen ze signeren. Aanvang 16.00 uur. Gratis entree, wel graag aanmelden via tel. 024-3020130 of info@dekkervdvegt.nl

‘Het perfecte zusje’: De jonge patissier Gaby uit Deventer leidt een droomleven: ze runt een succesvol bedrijf, is een graag geziene gast op televisie en heeft thuis een lieve man en twee kinderen. Opeens staat haar jeugdvriendin Anniek op de stoep. Er is een meisje vermist in hun geboortedorp en ze denkt dat Gaby’s broer weer de dader is. ‘Het perfecte zusje’ kenmerkt zich door een dreigende sfeer en personages die boeien tot op de laatste bladzijde.Anna van den Breemer (1984) is journalist voor onder andere de Volkskrant. Ze publiceerde drie non-fictieboeken, waarmee ze haar scherpe pen en observatievermogen bewees. ‘Het perfecte zusje’ is Anna van den Breemers debuut als thrillerschrijver.

‘Het verkeerde meisje’: Juiste tijd, juiste plaats. Toch ging het gruwelijk verkeerd… Op een ochtend wordt Amelie van haar fiets getrokken door een man met een angstaanjagend masker op. Hij sluit haar op in een donkere ruimte. Amelie snapt niet waarom de ontvoerder juist háár moest hebben. Heeft haar ontvoerder zich vergist en is zij simpelweg het verkeerde meisje? Angelique Haak (1978) heeft al sinds haar jeugd een passie voor lezen en schrijven. Na het winnen van een regionale schrijfwedstrijd, besloot zij haar liefde voor spannende verhalen te combineren met de liefde voor haar geboortestad Rotterdam. In september 2020 verscheen de eerste stand alone: ‘Nooit meer alleen’. Hiermee won zij de prijs voor beste Nederlandstalige Thriller 2020.